Pangos: Vasa je među ključnim igračima Žalgirisa ove sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 19:25

„Igrao je odlično, bio je sjajan. Kontrolisao je igru, donosio prave odluke kada je trebalo“

Kada je u 29. minutu utakmice semafor pokazivao rezultat 65:41, izgledalo je da je Žalgiris na pragu ne samo istorijske pobede i trećeg mesta na završnom turniru Evrolige, već i da će napraviti prvorazrednu senzaciju tako što će da razbije CSKA u paramparčad. 

Ipak, na kraju je publika u Štark Areni videla pravu dramu, koja se umalo završila veličanstvenim preokretom Armejaca i pobedom uz zvuk sirene. To se, međutim, nije dogodilo, pa je Žalgiris poneo kući zvanje trećeg tima Evrope.
„Ako već nismo mogli da igramo u finalu, onda je ovo lepa utešna nagrada“, kaže najbolji igrač Žalgirisa Kevin Pangos i nastavlja:
„Mnogo nam znači što smo postigli ovako nešto. Igramo prvi Fajnal for, proživeli smo toliko toga, bilo je lepo, zanimljivo. Super je što smo završili evropsku sezonu na trećem mestu“.

Izabrane vesti

Kanađanin slovenačkih korena posebno je ishvalio Vasilija Micića zbog odigrane role protiv CSKA i poručio da je srpski plej bio jedan od boljih igrača Žalgirisa ove sezone.
„Igrao je odlično, bio je sjajan. Kontrolisao je igru, donosio prave odluke kada je trebalo. Pogađao neke važne šuteve. Bio je jedan od ključnih igrača ove sezone.  Njegova snaga, pregled igre i dodavanja mnogo su nam pomogla. Mnogo sam srećan zbog njega, odigrao je vrlo dobru utakmicu i cele sezone je takav“.

Na kraju, Pangos je otkrio i kakve utiske nosi iz Beograda.
„Super je bilo, zaista. Sve je bilo vrhunski organizovano. Iza nas je jedno lepo iskustvo“.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ
Foto: star Sport


tagovi

ŽalgirisKevin PangosVasilije MicićFajnal for Beograd 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara