Košarkaši Panatinaikosa (©Reuters)
Košarkaši Panatinaikosa (©Reuters)

PAO se kockao sa +25, ali ipak zakazao derbi u polufinalu Kupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.02.23. | 21:12

Olimpijakos rutinski sa Arisom

Gledaćemo veliki košarkaški derbi u polufinalu Kupa Grčke! Olimpijakos i Panatinaikos opravdali su ovog petka uloge favorita i zakazali još jedan u nizu međusobnih duela.

Panationakos se među četiri najbolja tima plasirao pobedom nad Rodosom – 87:80. Mogla je ekipa Dejana Radonjića i ubedljivije da slavi, sredinom druge četvrtine imala je +25, ali je na krilima sjajnog Majkla Diksona Džuniora (ubacio 22 poena) Kolos u poslednjoj deonici krenuo po preokret. I ozbiljno se približio Panationaikosu, sveo u završnim minutima zaostatak na -4 ubacivši 31 poen u poslednjoj četvrtini, ali snage da režira preokret nije imao.

Izabrane vesti

PAO je sa 16 poena predvodio kapiten Jorgos Papajanis, Paris Li je ubacio 15, dok su Dvejn Bejkon i Arturas Gudaitis postigli po 13.

Olimpijakos je s druge strane znatno lakše završio posao protiv Arisa 82:51. Izabranici Jorgosa Barcokasa furiozno su otvorili meč dozvolivši rivalu svega četiri poena u prvoj četvrtini. Već tada je bilo jasno da Aris nema šta da traži protiv Atinjana. Saša Vezenkov još jednom je bio najefikasniji sa 15 poena, dok je Terik Blek dodao 14. Na drugoj strani Čevez Gudvin je ubacio 11 poena.

Olimpijakos i Panatinaikos se sastaji sutra od 19.00, dok će se za drugo mesto u finalu boriti AEK i Peristeri. Taj meč takođe je na programu sutra od 16.15.


tagovi

KK OlimpijakosKK PanatinaikosKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara