Džabari Parker (Foto: AFP)
Džabari Parker (Foto: AFP)

Parker opet na isti način spasio Barsu, Baskoniji klizi plej-of iz ruku

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 19:51

Američki košarkaš kao i protiv Olimpijakosa fauliran na šutu za tri poena sekund pre kraja i doneo produžetak u meču sa Gran Kanarijom (95:89). Četa Duška Ivanovića posrnula od slabašne Đirone 92:96

Neka svemoguća aura se nalazi ovih dana oko Džabarija Parkera. Američki košarkaš je drugi put u nedelju dana uspeo da spasi Barselonu poraza. Najpre u trećem meču četvrtfinala Evrolige protiv Olimpijakosa kada je uz zvuk sirene fauliran na šutu za tri poena od strane Filipa Petruševa i tako sa linije penala doneo veliku pobedu u Pireju, da bi danas na identičan način svom timu u sudaru sa Gran Kanarijom u 32. kolu španske ACB lige izborio produžetak u kojem su Katalonci upisali trijumf - 95:89.

Na rubu poraza su se nalazio tim Rožera Grimaa, bio je u zaostatku ceo meč, ali je uspeo da dođe do neizvesne završnice, iako se tako nije činilo kada je iskudni Fernando Basas ubacio trojku za plus šest na nešto više od 40 sekundi pre kraja. Domaćin je pred poslednji posed prepolovio minus, a potom se i odbranio, da bi u odlučujućem napadu na sekund pre kraja trojku promašio Parker, međutim posle čelindža gostiju i višeminutnog većanja te pregledavanja usporenog snimka, sudije su potvrdile faul. Siguran je bio nekadašnji NBA as, kao i u Grčkoj te je meč uveo u dodatnih pet minuta u kojem se Gran Kanarija potpuno izduvala.

Izabrane vesti

Barselona je ovime ostvarila važnu pobedu u borbi za prve četiri pozicije na kraju osnovnog dela jer dva kola pre kraja za istu pretenduje još čak četiri ekipe (Valensija, Gran Kanarija, Tenerife i Mursija). Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikolas Laprovitola koji se zaustavio na 29 poena, dok je čovek odluke, Parker, ubacio 15. Dvocifren je bio još samo Jan Veseli sa 11, dok je odličnu olraund partiju ostvario Tomas Satoranski sa devet poena, osam skokova i šest asistencija. Kod Gran Kanarije su sjajni bili Itan Hap sa 24 i Nikolas Brusino sa 14 poena.

Ovaj trijumf izuzetno blagotvorno može da utiče na Katalonce pred majstoricu četvrtfinalnog evroligaškog megdana sa Olimpijakosom kojeg dočekuju u sredu (21.00).

Uspela je Baskonija da se domogne evroligaškog plej-ofa, ali po svemu sudeći neće onog u španskom prvenstvu. Izabranici Duška Ivanovića su posle eliminacije od madridskog Reala u elitnom evropskom takmičenju nastavili da posrću i u domaćim okvrima izgubivši na gostovanju od Đirone (92:96), ekipe koja se nalazi na 14. poziciji.

Novim neuspehom, mesto među najboljih osam je ozbiljno dovedeno u pitanje pošto imaju pobedu manje od Manrese, ekipe koja drži poslednje mesto za doigravanje. Sreća njihova je što je danas i ona izgubila od Saragose sa 90:80, međutim Baskijci više ne drže sve u svojim rukama jer pored toga što moraju da pobede u sledeća dva kola u kojima igraju sa Mursijom i Realom, Manresa pride mora da izgubi oba (Bilbao i Tenerife). Veoma težak zadatak je pred Ivanovićevim timom.

Nije gostima pomoglo ni to što je Markus Hauard ubacio 30 poena uz šest ubačenih trojki. Na drugoj strani su fenomenalni bili Litvanac Mindagas Siškauskaš sa 23 poena i osam skokova i centar Kem Birč koji je upisao dabl-dabl (21 poen i 14 skokova).



tagovi

BaskonijaBarselonaGran KanarijaKK Đirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara