Partizan hrabar, ali mora još mnogo da uči - Valensija u finišu slomila otpor

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.10.18. | 22:27

Crno-beli doživeli poraz u trećem kolu Evrokupa - 79:71

Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju Valensiji sa 79:71 u utakmici trećeg kola Evrokupa. Uprkos porazu, drugom ove sezone u kontinentalnom takmičenju, igra Partizana nije delovala tako loše.

Naprotiv, osim u samoj završnici druge i prvom delu treće četvrtine, crno-beli su uspeli da sasvim solidno pariraju Valensiji. U završnici meča kvalitet i iskustvo španske ekipe došli su do izražaja, a Partizanu preostaje da drugi trijumf u Evrokupu pokuša da ostvari sledeće nedelje protiv Asvela u hali Pionir.

Izabrane vesti

A pre toga crno-bele košarkaše očekuje još jedno gostovanje i to protiv Krke u Novom Mestu u subotu u Jadranskoj ligi. Za crno-bele je večeras dobro što su ponovo pokazali upornost i nisu odustajali, ali bi bilo od presudne važnosti da nešto i nauče iz grešaka koje su pravili.

Ozbiljan problem večeras imao je Nenad Čanak jer nije mogao da računa na lakše povređenog Radeta Zagorca i Bondžu Sija koji je obnovio povredu pete na meču sa Mornarom pre nekoliko dana.

Uprkos tome crno-beli su delovali vrlo ozbiljno u prvom poluvremenu. Prilično agresivnom su nastupili na obe strane terena, što je u neku ruku možda i iznenadilo Valensiju. Ali iz takve, postavke Partizan je od prvog sudijskog podbacivanja imao rezultat na svojoj strani.

Markus Pejdž i Vanja Marinković pogodili su prvih nekoliko šuteva i to je gostima iz Beograda dalo preko potrebno samopouzdanje. U završnici prve četvrtine Partizan je došao do plus šest (21:15), ali i u tim trenucima se videlo da Valensija još nije uhvatila ritam, kao i da je pitanje vremena kada će to desiti.

Dobro je Partizan držao ritam i u drugom periodu, mada su polako počeli da se razigravaju Majk Tobi i Vil Tomas. Posle poena Alekseja Nikolića sredinom ove deonice Beograđani su stigli na sedam poena viška.

Ali, onda se definitivno upalila španska mašina i do kraja prvog poluvremena stigla je Valensija do rezultatskog preokreta. Potom je u trećoj četvrtini praktično napravila odlučujuću seriju na utakmici. Igrali su domaći jako u odbrani, a u napadu su davali brze i lake poene.

Naime, košarkaši Valensije su serijom od 13:0 došli do prednosti 59:46 i tu je već polako počelo da biva jasno da su Španci otvorili vrata pobede. Ne znači to da se Partizan već tada predao. Borili su se crno-beli do kraja, ali Valensija je jednostavno jača ekipa.

U nekoliko navrata u poslednjoj deonici uspeo je najtrofejniji srpski klub da se spusti na jednocifreni minus, ali je Luj Labijer sa nekoliko pogodaka vratio Valensiju na lagodniju distancu.

VALENSIJA - PARTIZAN 79:71
/20:21, 23:19, 21:14, 15:17/

Hala: Pabeljon Funente de San Luis
Sudije: Mogulkoč, Mantila, Papapetru

VALENSIJA: Garsija 2, Abalde 6, Laberi 12, Van Rosom 5, V. Tomas 17, Tobi 15, Dubljević 7, Vives 2, San Emeterio 5, M. Tomas 3, Dornekamp 5, Galarza

PARTIZAN: Pejdž 14, Aranitović 10, Marinković 8, Gegić 2, Veličković 5, Pecarski, Gavrilović 8, Lendejl 4, Gagić 8, Nikolić 12.


EVROKUP - 3. KOLO

GRUPA A

Utorak
Crvena zvezda - Andora 85:79
Galatasaraj - Breša 84:76
Ulm - Monako 65:75

GRUPA B

Sreda
Lokomotiva Kubanj - Tofaš 95:72
Aseko Gdinja - Cedevita 61:78
Limož - Alba 93:102

GRUPA C

Utorak
Asvel - Turk Telekom 84:63

Sreda
Trento - Zenit 60:93
Valensija - Partizan  79:71

GRUPA D

Sreda
Lijetuvos Ritas - Frankfurt 61:70
Mornar - Unikaha 85:96
Uniks - Torino 92:78

Foto: Cedevita/Marin Susic

Foto: Valencia basket club


tagovi

KK ValensijaNenad ČanakVanja MarinkovićMarkus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara