Partizan je u Top 16, Pionir je opet tvrđava!

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.12.18. | 21:47

Crno-beli ubedljivi protiv Turk Telekoma - 87:72

Partizan će igrati u Top 16 fazi Evrokupa. Crno-beli su u hali Pionir savladali Turk Telekom dovoljno ubedljivo (87:72) za osvajanje trećeg mesta u grupi. Prvi put od 2013. godine, ako ne računamo eksperiment zvani FIBA Liga šampiona, crno-beli će zaigrati u drugoj fazi evropskog takmičenja.

Ovo je crno-belima bila četvrta pobeda u grupnoj fazi, a može se reći verovatno i najveća u dosadašnjem toku sezone. Sa igrom koju su pružili večeras u hali Pionir svakako i u drugoj fazi Evrokupa crno-beli mogu svakog da pobede. A prva sledeća prepreka je Cedevita u Jadranskoj ligi u subotu.

Izabrane vesti

Partizan je praktično imao kontrolu nad utakmicom svih 40 minuta, a tome je umnogome pomogla odlična psihološka priprema koju je odradio Andrea Trinkijeri. Ni u jednom trenutku domaća ekipa nije pala, ni kada je u ranoj fazi Turk Telekom uspeo da dođe do minimalnog vođstva, ni kada su u par navrata prepolovili Partizanovu dvocifrenu prednost.

Odlična timska odbrana u većem delu utakmice, borba za bukvalno svaku loptu, zaslužena sreća i energija sa tribina bili su dobitna kombinacija za Partizan koji je do pre samo tri kola u Evrokupu imao praktično teoretske šanse za plasman u narednu fazu.

Jasno je da je ovo koliko pobeda igrača, toliko i trenera Trinkijerija, čiji pečat je definitivno počeo da se vidi u igri Partizana, a prostora za napredak očigledno da još ima. Mada, kažu da ovakve utakmice, pored taktike i odbrane dobija i srce, da upotrebimo pristojniji izraz.

Partizanovi igrači delovali su na početku utakmice kao besni psi koje je Trinkijeri prethodnih dana držao gladnim, a onda ih sa prvim sudijskim zviždukom pustio da jure za sirovim mesom. Sa tri trojke u prva dva minuta i granitnom odbranom, momci u crno-belom su sami sebi nampumpali mišiće i samopouzdanje da dalji tok utakmice. Kada se na to dodala i podrška sa tribina, koja je bila kao u najboljim Partizanovim evroligaškim danima, bilo je jasno da domaćin i te kako ima čemu da se nada.

Naravno, s obzirom na mladost i neiskustvo Partizanove ekipe, pogotovo u ovakvim utakmicama, bilo je za očekivati da Turk Telekom odgovori. A nije bilo iznenađenja ni što je najbolji u redovima gostiju bio Vladimir Štimac koji tradicionalno pruža dobre partije protiv Partizana, bez obzira čiji dres nosi. U jednom trenutku u završnici prve četvrtine su gosti stigli i do plus jedan, ali Partizan nije pao jer je valjda naučio neke lekcije sa početka sezone.

Kada se u drugom kvartalu razigrao Rade Zagorac, ubacio dve trojke zaredom, a zatim NBA dodavanjem podigao Bondžu Sija na ali up, tribine hale Pionir su proključale. Da je bilo malo više koncentracije, ali i preciznosti Đorđa Gagića sa linije za slobodna bacanja. Partizan je mogao da ode na poluvreme i sa više od 11 poena prednosti koliko je stajalo na semaforu posle 20 minuta. A ogroman zadatak u odbrani obavili su crno-beli zaustavivši Silvana Lendsberga na samo pet poena.

Ali, kako to obično biva sa crno-belima ove sezone, drugo poluvreme bilo je rezervisano za pravu dramu. A sve je zakuvao Keni Gebrijel na početku treće deonice kada je vezao tri trojke i približio goste na samo šest poena minusa. Na sreću domaćih, probudili su se u tim trenucima Stefan Janković i Markus Pejdž i odbili taj napada, a kada je Nikolić posle kontranapada pogodio trojku za 64:50, Partizan je mogao malo lakše da diše.

PARTIZAN - TURK TELEKOM 87:72
(25:21, 18:11, 23:22, 21:18)
Hala
Pionir
Gledalaca: 6.245
Sudije: Disang, Baumanis, Travicki

PARTIZAN: Pejdž 10, Si 7, Marinković 5, Gegić 3, Veličković 4, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 18 (5 asistencija), Janković 12, Lendejl 6, Gagić 13, Nikolić 9.

TURK TELEKOM: Lendsberg 10, Reding 5, Kaja, Akin, Sonsirma, Arslan 4, Peker, Turen 4, Jildirim 3, Gebrijel 16, Kembel 9, Štimac 21.

(Foto MN Press)


tagovi

Andrea TrinkijeriRade Zagorac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara