Partizan krenuo agresivno - napad na jednog od najboljih plejmejkera Grčke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.06.18. | 14:09

Mekenzi Mur iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri

Partizan je vrlo agresivno započeo prelazni rok koji će po svemu sudeći biti dosta zanimljiv. Nakon što je dogovoren ostanak Vanje Marinkovića najtrofejniji srpski košarkaški kolektiv objavio je danas da je konačno uspeo da potpiše Radeta Zagorca, a evo već su se pojavile nove spekulacije ko je na putu za Beograd. 

Izabrane vesti

Sportando javlja da crno-beli užurbano rade na pronalaženju plejmejkera, pošto je sasvim izvesno da će Najdžel Vilijams Gos prihvatiti neku od brojnih ponuda. Navodno, na oku Partizanovog skautinga trenutno je Amerikanac Mekenzi Mur (26, 198cm) iz grčkog Lavrija. Radi se o kombo igraču koji može da pokriva i keca i dvojku, po potrebi može da posluži i kao krilo, a iza njega je jako dobra sezona. Na 25 odigranih utakmica za Lavrio Mur je u proseku beležio nešto više od 17 poena, 4,9 asistencija i 5,9 skokova. Shodno takvom učinku momak je završio i na grčkom Ol staru u ekipi stranaca, proglašen je za najboljeg kradljivca lopti i završio je sezonu kao igrač sa najboljim indeksom uspešnosti.

Mekenzi Mur rođen je u Kaliforniji. Studirao je u San Francisku, a 2015. izašao je na draft i nije bio izabran. Da dođe do NBA lige nije mu pomoglo ni igranje u Letnjoj ligi na Milvoki Bakse, posle čega se odlučio da profesionalnu karijeru započne na "drugom kraju geografske karte" - Novom Zelandu. Igrao je potom u Belgiji, vraćao se na Novi Zeland i konačno proigrao u Grčkoj protekle sezone.  

 


tagovi

EvrokupMekenzi Mur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara