Komentari na vest

Partizan na godišnjicu osvajanja Evrolige otvorio tematski šop

S

Samo činjenice

pre 17 dana

1. Partizan je bio klupski prvak Evrope u košarci. 2. To takmičenje je bilo pod pokroviteljstvom FIBA. 3. Evroliga je privatna liga koja je nastala 2000. godine pod pokroviteljstvom ULEB. 4. FIBA i ULEB su u konstantnom sukobu i nemaju veze jedni sa drugim. 5. Partizan nikad nije osvojio Evroligu u košarci. Dakle niko ne osporava da je Partizan bio klupski prvak Evrope u košarci, ali zaista ne vidim razlog da se njegovi navijači upinju da to preimenuju u trofej Evrolige kada to jednostavno nije tako.
U

UPDP

pre 17 dana

Takmicenje se zvalo FIBA European league, to je bila prva sezona pod tim nazivom, a '96 je preimenovano u FIBA EuroLeague. Kao i uvek, jedini koji je ovde presmesan ste samo vi jer pokusavate da dokazete da to takmicenje nema nikakve veze sa ovim sadasnjim, a naravno da ima svake moguce veze. Jedino sto je tu tacno je da to nije bila Ulebova Evroliga, a kako i da bude kada je Uleb to takmicenje preuzeo tek pre 24 godine?!
T

Top Gun

pre 17 dana

Činjenica je da je to isto takmičenje jer je FIBA PREPUSTILA EVROLIGU ULEB. Potpisan je ugovor između FIBA i ULEB da FIBA USTUPA EVROLIGU ULEB. Takođe činjenica je da si kret.n!

Za Opp

pre 17 dana

Pa i Zvezda je igrala taj isti smesan format jedno 3 sezone i ne secam se da se prosetala do f4 samo je dosla jednom do top 8 tu je porazena 3-0 i to je najveci uspeh u poslednjih 50 ak godina i to je postigla sa timom koji je bio 2 do 3 puta skuplji nego Partizanov koji je isao na f4 i nekoliko puta stizao do top 8.
J

Jeste

pre 17 dana

Samo sto je Zvezda tad tek pocinjala da igra EL i opet je jednom stigla do Top 8 iz tri pokusaja,a vi ste 13 sezona igrali EL po tim grupama i 7 puta ispali u prvoj grupi,pre Top 16,3 puta ispali u Top 16 i tri puta otisli u Play-off od toga jednom na F4. A sto se tice budzeta,mani da uporedjujes budzet pre 10,15,20 godina sa budzetima danas ili od pre 5 godina,mogao si da uporedis budzet iz 90 i neke sa budzetima danas.
@

@Jeste

pre 17 dana

Lupaš sine! Pa nisu to bili isti igrači. Kao da je Partizan imao isti tim 5-6 godina. Sezona f4 i sezona pre 2 različita tima.

Za Jeste

pre 17 dana

Ne poredim ja sa budzetom danas nego sa budzetima iz te 3 sezone koji je bio 2,3 puta veci nego Partizanov u bilo kojoj od onih 13 sezona .A danas bi bilo tek neuporedivo jedan Nejpir kog se Zvezda odrekla vredeo bi ko ceo roster tadasnjeg Partizana.
К

Кљаки

pre 17 dana

Пошто видим да се води дебата да ли је Партизан био првак Европе мене интересује да ли су Босна,Цибона,Југопластика били прваци Европе? Или се само Партизану оспорава?
U

UPDP

pre 17 dana

@Istinaa, Kalev osvojio titulu u SSSR ispred CSKA i Zalgirisa, Kazerta ispred Olimpije, Virtusa i ostalih, Olimpik Antib ispred Limoza i Orteza. I kao da ti vec ovo nije dovoljno lose i veoma, veoma tanko, onda jos pises i o tome ko, gde i sta su SADA Split i Huventud?! Nece bas biti da je Estudijantes potpuno nebitan, cak i za njih znam da su i posle igrali Evroligu, a za Huventud sigurno tako da ne znam o kojim decenijama tu pises. Aris je tada, znaci, '92 bio jak isto kao i Huventud i Split i to je jedino sto je bitno
H

Hahahahaha

pre 17 dana

Ma svi su bre oni bili najjaci tad kad ste vi igrali,vi ste ustvari bili najslabiji te godine ali inat je proradio,jel tako? Ee zamisli jake ekipe iz Holandije,Estonije,Belgije,neki Bayeri,Kalevi,Meheleni,Olimpik....pa za njih zaboravila i najuza rodbina,vise od polovine tih ekipa nema nijedan Evropski trofej.
M

Ma da

pre 17 dana

Sto lazes? U Splitu su ostali samo Perasovic i jos uvek neiskusni Tabak. Otisli su Savic , Kukoc, Sretenovic i Pavicevic. Bili su kanta za napucavanje.
U

UPDP

pre 17 dana

Nisu bas bili kanta za napucavanje, imali su 7-7 u svojoj grupi koja je (po mom misljenju) bila i jaca od one nase. Split i Aris su tada jos bili dobri za razliku od sadasnjeg trenutka kada ih prakticno nigde nema na mapi Evrope i tako vec jako dugo stoje stvari, nisam znao da moram bas i da crtam na sta sve ciljam. Znam da se Split osuo posle tri titule zaredom (neki su im otisli i posle druge), poenta je da nisu zalutali u EL. Tu moze da zaluta samo onaj koji nikad nista ne uradi u tom takmicenju i kojem je cak poslo za rukom da jedne tuzne godine izgubi jedno od dva mesta za svoju zemlju, e, to je vec stvarno nenadmasan uspeh, moram da priznam.
U

UPDP

pre 17 dana

JOS JEDNOM, koliko god bili smesni ti klubovi SAD i koliko god da nisu neki faktor, Kalev je ucestvovao u tom ciklusu zato sto je OSVOJIO titulu u SSSR ispred jednog CSKA i jednog Zalgirisa, Kazerta zato sto je osvojila titulu ispred Olimpije, Virtusa i ostalih vecih klubova tamo, a Olimpik Antib je igrao zato sto je bio prvak svoje zemlje pored Limoza i Orteza. Niste vi za polemiku o kosarci i bolje se bavite automobilizmom, bridzom, macevanjem, o ovome ne znate skoro nista.
U

UPDP

pre 17 dana

Jos nesto, na stranu to sto su samo tri zemlje imale vise od jednog predstavnika tad, a svi ostali samo po jednog, najbolje sad da imas sesnaest jakih klubova i kadrih da osvoje pehar, gde to ima?! Tako nesto moze da postoji samo u jednom sportu, a cak ni tu u praksi nikad nemate toliko jakih klubova, mozda ce nekad to i biti slucaj, ne iskljucujem, znam samo da do sad nije bilo tako.
G

Gost 01235

pre 18 dana

Tada su svi evropski timovi imali najvise po dva stranca tako da je bilo mnogo lakse osvojiti nego sada. Jugoplastika osvojila tri tutule zaredom pa to i ne pominju , a ovi uzeli jednu i to predstavljaju kao nesto nikad vidjeno.
U

UPDP

pre 18 dana

To uopste nije tacno, pogledaj koliko stranaca su imali Trejser (Olimpija Milano) i Makabi na F4 u Ganu 1988. na kojem je, zamisli, ucestvovao i Partizan. Na prvom F4! Dobro, dokle mislite da pisete neistine? Kiselo grozdje! Prvo ucesce i prva utakmica u KES u fudbalu, prvi smo igrali i u finalu, prvi F4 i jedini bili na F4 i jedini prvaci u kosarci, prvi prvaci Evrope i u vaterpolu, INSTITUCIJA!
U

UPDP

pre 18 dana

I to je nevidjena izmisljotina, ovo prevazilazi cak i vase klasicne lazi, ovo je stvarno nevidjeno dokle ste samo spremni da idete u nameri da nam omalovazite uspeh.
D

Don Vito Corleone'

pre 18 dana

To nije bila Evroliga, nego kup šampiona, čak nije bilo ni Ulebovo takmičenje nego Fibino. I nije bila neka konkurencija. To što je partizan osvojio je Fibin kup šampiona. Ali svaka čast, to je tada bilo najjače Evropsko takmičenje, i računa se kao šampion Evrope. Da sada ne bi bilo ni Zvezda u fudbalu nije osvojila ligu šampiona nego kup šampiona, kup šampiona je oduvek bio Uefino takmičenje samo što je promenilo ime u ligu šampiona. Dakle, Zvezda je osvojila Uefino takmičenje za šampiona Evrope, dok partizan nije osvojio ovo takmičenje koje se sada igra u košarci, odnosno Ulebovu Evroligu. Ali im se računa da su šampioni Evrope u košarci. Zvezda je napravila veliku glupost jer 70tih nije osvojila kup šampiona u košarci, a u to vreme smo imali mnogo jake igrače i trebali smo bar jednom da osvojimo, ako ne i dva puta.
@

@@@@

pre 18 dana

Jugopastika osvojila Kup Šampiona poslednji put. Partizan prvu Evroligu. To je bila Evroliga. Prva sezona. Žali se Čokiju pošto je on lupetao gluposti na Hepiju.
O

Opp

pre 18 dana

@@@@ Ne lupaj,to je tad bilo Fibino takmicenje,postoji internet i proveri.
U

UPDP

pre 18 dana

Ovo nije isto takmicenje?! Mozes li jednom da napises nesto sto nisi cuo na nekom vasem forumu? Nama se to broji kao titula prvaka Evrope, da nije tako, ne bi real imao toliko titula i u kosarci, mislis da njih interesuje kako racunate ti i ovi tvoji? Smeh. Barselona, Makabi, Olimpija Milano, Virtus, Aris, Huventud, Estudijantes, Jugoplastika i Cibona nisu bili konkurencija? Da li vi razumete da su i Huventud i Estudijantes sezonu pre toga bili bolji od reala u njihovom prvenstvu? Ko je bio konkurencija vama u fudbalu i (narocito) vaterpolu ' 13? I od koga ste vi to imali mnogo (i to duplo, ni manje, ni vise) jace/bolje kosarkase 70-ih, od Partizana mozda?! Cak ni tada, a ni 80-ih niste bili bolji od nas, naprotiv.

Kas

pre 18 dana

To je bila prva sezona Evrolige 1991/92 moze se proveriti po svim izvorima tacno je da nije bila pod istim okriljem kao danas ali je bila Evroliga a ne Kup Sampiona mislim da nema vise smisla ponavljati neistine.
U

UPDP

pre 18 dana

@Opp, bilo je Fibino takmicenje, ali, bila je Evropska liga, kasnije preimenovana u Evroliga/Evroligu. Nije EL samo Ulebovo takmicenje, a to biste znali kad ne biste navijali za zvezdu i njene naslednike.
D

Don Vito Corleone'

pre 18 dana

To što ste vi navikli da pišete istoriju kako vama odgovara, to je druga stvar. Vi ste osvojili Fibin kup šampiona i kraj priče. Skroz druga organizacija. I lepo sam vam čestitao na tome i rekao da je to tada bilo najjače Evropsko takmičenje, i da vam se računa kao šampion Evrope. Dakle, niste osvojili Ulebovu Evroligu i kraj priče, ali ste šampioni Evrope u košarci, u čemu je problem???? Odeš lepo na internet, na wikipediu i sve pročitaš. A Zvezda je u fudbalu osvojila titulu šampiona Evrope, osvojila je ovo takmičenje što se sada igra, samo što je promenilo ime a organizacija je ista, UEFA. A porediti titulu šampiona Evrope u košarci i fudbalu, na to je suvišno trošiti reči. Fudbal pa 10 mesta prazno pa ostali sportovi. Dovoljno je pogledati koliko se u celom Svetu gleda Svetsko prvenstvo i liga šampiona u fudbalu, a koliko se gleda Svetsko prvenstvo i Evroliga u košarci, to ne može da se poredi. Svi gledaju Premijer ligu, ceo Svet, a retko ko gleda Špansku ligu u košarci, kao dve najjače Evropske lige u fudbalu i košarci.
U

UPDP

pre 18 dana

Kako da osvojimo nesto sto nije ni postojalo? Da je tada Uleb to organizovao, osvojili bismo njihovo takmicenje tj. takmicenje u njihovoj organizaciji i pod njihovim okriljem - i prestani vise da pises o popularnosti fudbala svaki put kad ostanes bez ijednog argumenta (iako nijedan nisi imao ni pre ovoga), nikoga to ne zanima.
D

Don Vito Corleone'

pre 17 dana

@UPDP. Legendo, Crvena Zvezda šampion Evrope i Sveta u ubedljivo najpopularnijem i najvećem sportu na Svetu fudbalu, GAME OVER. Sve ostalo su nebitne priče. A čak i u našem sportskom društvu imamo titulu šampiona Evrope u košarci, mnogo pre vas. Upsss to je ženska košarka, to se ne računa, to nije sa ove planete, to su marsovci igrali, jelte.
U

UPDP

pre 17 dana

Ako su zene Marsovci, onda su igrali Marsovci, ali, nesto ipak mislim da nisu sa Marsa. Na stranu sto bas smaras za medalju, delujes jako plitko i ograniceno kad pises o fudbalu u superlativima na SVAKOJ VESTI i u SVAKOM komentaru, ne znam da li si svestan toga. Hiljadu puta sam ti napisao da ne mozemo uopste da se poredimo kad je rec o evropskim i medjunarodnim trofejima, niste nam ni do clanaka po tom pitanju i to mora da se zna. I gde vam je ona titula u karateu? :-D
D

Don Vito Corleone'

pre 17 dana

@UPDP. Naravno da ne možemo da se poredimo na medjunarodnoj sceni, mi imamo ono što vi NIKADA NEĆETE IMATI, titula šampiona Evrope i Sveta u ubedljivo najpopularnijem i najvećem sportu na Svetu fudbalu, i sportsko društvo Crvena Zvezda ima 3 klupske titule šampiona Sveta!!!!!!!
T

Top Gun

pre 18 dana

Veliki uspeh. Najmlađa ekipa Trener početnik Domaćinstvo u Španiji jer su već tad počeli da nas zezaju pred sankcije.
H

Haha

pre 18 dana

Ajde sto se to tada nije zvalo Evroliga,e ali pazi partizanovu grupu Huventut,Estudijantes,Milano,Bayer,Maes Pils,Aris,Den Helder,smesnija grupa verovatno nije ni postojala do tada,a i tu su bili odmah iznad crte (4) i prosli dalje,pobedis ove velikane kao sto su Bayer,Mae Pils,Aris,Den Helder i ides dalje,a tu su se jos takmicile i ekipe Bolonje,Barse,Makabija,Cibone,Slobodne Dalmacije,Olimpika,Kaleva,Caserta,znaci pola od ovih ekipa ko zna dar i postoji,a pola sigurno ugaseno,zamisli kad su tad grupe igrali velikani iz Belgije,Estonije,Holandije,pazi ekipe Slobodna Dalmacija,Kalev,Caserta,Olimpik,Bayer,Maes Pils,Den Helder,Aris ove ekipe ne mozes vise ni na mapi da nadjes,imao si 3,4 ozbiljne ekipe,nisu igrali Rusi,odnosno ekipe is SSSR-a,od Grka samo Aris,nema Reala,Olimpijakosa,Panatanaikosa,CSKA.....smesno takmicenje sa jos smesnijim ekipama i grupama gde si u grupi imao trening utakmice protiv smenih ekipa,a posle se zategnes 3 utakmice i osvojis takmicenje.
T

TD

pre 18 dana

BG Klipersu 45-ersu, nemacu pojma, tada su uglavnom igrali samo prvaci zemalja, eventualno su (naj)jace lige imale vise predstavnika, te godine su Jugoslavija, Italija i Spanije imale po tri sto vec dovoljno govori da je tad bilo teze da se osvoji nego npr. sezonu pre toga jer je bas od 1991/92 uvedeno da iz jedne zemlje moze da bude vise klubova. Upravo Aris je tih godina svakako bio veoma snazan, Grcka je '87 bila prvak Evrope, Bajer Leverkuzen je tad predstavljao zemlju koja je vec 1993. postala prvak Evrope, i Aris i Bajer su tih godina imali (po) 4 svoja igraca u sampionskoj generaciji, o cemu ti onda pises, covece? Jedno je da se (i to najblaze receno) ne razumes u kosarku, nesto sasvim drugo je da to pokazujes ovde i ovako se brukas pisanjem kojekakvih nebuloza...
B

Bon.Jovi_985

pre 18 dana

Pa dobro to je tako bilo tada, ko je nama kriv što nismo ni takvu ligu osvojilli. To je svakako najveći klupski uspeh naše zemlje u muškoj košarci, samo je malo gorak ukus kad znaš da nisi najveći. Osim nas pacera koji ni to nismo uzeli, Cibona i Split uzeli više puta a pre toga i Bosna tako da svakako to nema ni blizu težinu kao ona naša titula u fudbalu. To stvarno niko neće ponoviti iz istočne Evrope ali bukvalno
N

No.1

pre 18 dana

Znaš li mučeniče koliko prvaka Evrope u fudbalu i finalista su sada raspad? Hamburger, Notingem, Rems, Steau se raspala, Malme, Sent Etjen... Ne počinje istorija od kada si ti počeo da pratiš košarku tj par godina unazad. Zamisli da neko napravi grupu: Alba, Asvel, kkczv, Bajern sve stalni učesnici EL godinama pa to ni njihova najuža familija ne bi pratila.
R

Realnoo

pre 18 dana

Ali realno bez sale,ovo tad bilo slabije takmicenje nego danas Fibina Liga Sampiona.
g

gost4

pre 18 dana

Nacin na koji su uspeli i uslovi u kojim su ti decaci uspeli da naprave rezultat koji nije ponovljen u ovom delu evrope je nesto sto je sa cime treba da se hvali cela drzava.
A

Auu

pre 18 dana

@No.1 Slusaj ovog sto uporedjuje Notingem Forest,Sent-Entjen,Hamburger,Steu,Malme....sa Holandskim,Estonski,Belgijskim ekipama koji nemaju nijedan uspeh u Evropi,to samo govori o tome koliko si inteligentan.
E

Ee

pre 18 dana

@TD Slusaj ovog velikani,aloo bre kakvi velikani iz Holandije,Belgije,Estonije,kakav bre Bayer,Aris,price za malu decu,pola od tih ekipa ne postoje vise,pola po drugim,trecim ligama,zamisli kad ti igraju ekipe iz Belgije,Holandije,Estonije,nekih trecih,cetvrtih zemalja kosarke,pa umesto njih da su igrali Olimpijakos,Panata,CSKA,Zalgiris,Real i jaci klubovi,pa da kazes da se igrala kosarka i bilo jako takmicenje,a ti ovde predstavljas neki Bayer koji vise ne postoji i Aris koji ko zna gde je kao neke kosarkaske sile i pricas kako je tada tesko bilo da se ovoji,jeste bas je bilo tesko da pobedis Holandske,Belgijske i Estonske ekipe i prodjes grupu i posle polufinale i finale,ajde ne blamiraj se. Kako vas grobare ne smori da lazete i spinujete,po vama je tad teze bilo sa ovakvim raspad ekipama da se osvoji takmicenje nego danas,kakvi zatucani mozgovi.
T

TD

pre 18 dana

Covece, Aris je bio predstavnik Grcke sto znaci da je bio ispred PAO i Olimpijakosa! Aris je u tom trenutku bio prvak Grcke sedam godina u nizu, shvatas li to?! Najbolji grcki klub se takmicio, vremena se menjaju, tada je najbolji bio Aris, posle toga klubovi iz Atine. Dalje, taj klub iz Estonije je '91 osvojio titulu ispred i pored CSKA i ZAlgirisa, sta vise hoces?! Svako ko je iole stariji zna i kad su turski klubovi poceli da budu konkurentni, tad sigurno nisu bili...

@TD

pre 18 dana

Da li ima poentu da ih edukujes bas tako izgleda da neko ko ne poznaje istoriju kosarkaskih klubova i najjaceg takmicenja a prosipa pamet i ulazi u raspravu da bi omalovazavali uspehe Partizana.Jednom sam procitao kada su omalovazavali Evroligu i f4 koji je igrao Partizan od 2010 te da su tada igrali amaterski klubovi kao Montepaski, a on je zapravo bio 3 puta na f4 za razliku od Zvezda koja nije igrala nikad.
I

Istinaa

pre 18 dana

Ove sto bi rekli nebitne ekipe u kosarci koje su se tad takmicile...Kk Kalev,igra Estonsku ligu,nebitni u Evropskoj kosarci (nemaju ni jedan Evropski trofej),Kk Caserta trenutno igra drugu Italijanski ligu,nebitni u Italijanskoj kosarci vec decenijama,Kk Olimpik igra drugu ligu Francuske,nebitni u Francuskoj i Evropskoj kosarci (nemaju ni jedan Evropski trofej),Kk Slobodna Dalmacija odnosno Jugoplastika sada Split,decenijama nema nikakav uticaj ni u Hrvatskoj,a ne Balkanu i Evropi,tek od pre nekolik god igraju ABA Ligu,Kk Huventut isto decenijama nije bitan u Spanskoj i Evropskoj kosarci,Estudijantes igra drugu Spansku ligu,nebitani u Spanskoj i Evropskoj kosarci (nemaju ni jedan Evropski trofej),Kk Bayer igra drugu Nemacku ligu,nebitan u Evropskoj kosarci (nemaju nijedan Evropski trofej),Kk Maes Pils danasnji Mehelen igra Belgijsku ligu,nebitni u Evropskoj kosarci (nemaju nijedan Evropski trofej),Kk Aris vec decenijama nije bitan u Grckoj i Evropskoj kosarci,Kk Den Helder igra Holandsku ligu,nebitni u Evropskoj kosarci (nemaju nijedan Evropski trofej). Evo kakvi su velikani igrali te godine,pola od njih po drugoj ligi,vecina nebitni decenijama u Evropskoj kosarci,pola od njih nemaju nikakve uspehe u Evropi.
T

TD

pre 18 dana

Ne znam da li ima poentu (najverovatnije i nema, i to nema bas nikakve), moje je da napisem jer ne mogu da ne uzvratim na te neistine. Pogledaj i ovog gore sta je napisao, nova izmisljotina im je da su mogla samo dva stranca da igraju (nije da je to nama igralo neku ulogu, mi nismo imali nijednog ni tada ni cetiri godine pre toga, a ni sest godina posle toga), a u Ganu Olimpija i Makabi imadose buljuk stranaca, pogotovo Izraelci...
O

Opp

pre 18 dana

@@TD Niko ne omalovazava uspehe partizana nego budite realni da je tad bilo mnogo lakse osvojiti takmicenje,igrale su nebitne ekipe,ekipe koje ne postoje u Evropi,samo sto vi to velicate kao da ste igrali sve utakmice protiv velikana. A sto se tice F4 2010 i te EL po grupama gde su igrale razne Zielene Gore,Towersi,Gdinje,Bilbaa,Trabzoni i ostali velikani i sto su se grupe prolazile sa 2:8,3:7,4:6,5:5,3:3 i sto si mogao do Play-offa da dodjes sa istim brojem pobeda i poraza i sto si EL mogao da osvojis sa 12,13 pobeda to je smesno,u takvom formatu sa takvim ekipama vi sto se predstavljate kao neki velikani i faktor u Evropskoj kosarci,tad u takvom formatu trebali ste svake god najmanje da igrate Play-off i to svake god,a svake druge,trece F4 jer je taj format sa takvim ekipama i sistemom prolaska bio presmesan.
T

TD

pre 18 dana

@Opp, uopste nisu igrale nebitne ekipe, od tih najjacih klubova, nedostajali su samo real i CSKA (turski klubovi nisu ni bili u prici), nabrojao sam vam osam jakih ekipa pored nase (ne bih rekao ni da je Bajer bio bas toliko za potcenjivanje, ali, to je drugi par rukava), a to kako smo prolazili dok nam je Vujosevic bio trener vas ni najmanje ne treba da zanima niti ste vi iole pozvani da o tome pisete jer ste se dovoljno "pokazali" u mnogo slabijem Evrokupu u to vreme, o ona dva ucesca u EL krajem 90-ih bolje da i ne pisem, vi biste najradije da se to nikada nije ni desilo...
T

TD

pre 17 dana

@Istinaa, Kalev osvojio titulu u SSSR ispred CSKA i Zalgirisa, Kazerta ispred Olimpije, Virtusa i ostalih, Olimpik Antib ispred Limoza i Orteza. I kao da ti vec ovo nije dovoljno lose i veoma, veoma tanko, onda jos pises i o tome ko, gde i sta su SADA Split i Huventud?! Nece bas biti da je Estudijantes potpuno nebitan, cak i za njih znam da su i posle igrali Evroligu, a za Huventud sigurno tako da ne znam o kojim decenijama tu pises. Aris je tada, znaci, '92 bio jak isto kao i Huventud i Split i to je jedino sto je bitno.