Partizan pao u Železniku, FMP ima prvo mesto u džepu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.05.18. | 19:47

Panteri vodili i sa 23 poena, crno-beli pokazali znake života tek u finišu

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku ekipu Partizana sa 87:82 (25:23, 22:4, 18:21, 22:34) u derbiju sedmog kola B grupe Superlige i napravili ogroman korak ka osvajanju prve pozicije pred početak plej-ofa jer su crno-beli dobili prvi meč sa četiri poena razlike (94:90).

Ne samo što  je Partizan doživeo prvi poraz u Superligi, već je i trener FMP-a Vladimir Jovanović očitao pravu lekciju kolegi Nenadu Čanku. Odbrana Pantera u većem delu meča delovala je granitno, a Partizan je delovao kao ekipa klinaca koja pokušava da napadne ozbiljne košarkaše. Tek u završnici utakmice gosti su uspeli da se koliko-toliko probude. 

Izabrane vesti

Toliku količinu nerezonskih odluka, faulova pri šutu za tri poena ili uz dodatno slobodno bacanje košarkaši Partizana dugo nisu pravili. Podsetilo je to sve na haotičan period dok ih je vodio Miroslav Nikolić. Ali njega više nema, igrački kadar je doživeo ozbiljnije promene u međuvremenu, pa su se promenile i ambicije. Ali sa ovakvom igrom Partizan i ne može da očekuje neki trofej.  

FMP je u drugom poluvremenu pametnom igrom čuvao prednost koju je stekao pre svega u završnici prvog dela utakmice. Ipak, pre svega zahvaljujući Đorđu Gagiću i zonskoj odbrani u poslednjoj deonici stigao na minus četiri (72:68). Međutim, trojkom Marka Jeremića, pa zakucavanjem Boriše Simanića, Panteri su vratili plus devet i određenu mirnoću u igri. U penal završnici FMP je imao jače živce i precizniju ruku. 

Obe ekipe su prilično ležerno igrale odbranu u prvoj deonici što je dovelo do velikog broja poena. Bio je to zanimljiv centarski duel Đorđa Gagića i Majkla Odža. Gledali smo klackalicu u kojoj nijedna ekipa nije uspela da se odlepi.

A u drugom kvartalu potop Partizana. FMP je potpuno zaustavio Najdžela Vilijamsa Gosa i crno-beli su se raspali. Sramno je delovao Čankov tim u ovih deset minuta, ređali su se isforsirani pokušaju sa distance i to je ostavilo posledice.

Odžo je pod košem Partizana razgrtao protivničke igrače kao kegle, bekovi crno-belih su, pod protivničkim presingom, zaboravili kako se prenosi lopta, a skok je bio kao misaona imenica.

Bušna je bila odbrana Partizana i na spoljnim pozicijama, a Nemanja Nenadić i Marko Jeremić radili su šta su hteli, a priključio im se i Boriša Simanić. Maltene svaki njihov šut bio je i pogodak. Otuda i ne čudi serija od 20:0 koju je domaćin napravio u drugoj četvrtini i pokazao da Partizan mora još mnogo, mnogo da radi ako hoće da se bori za titulu.

I ne samo to. Igrači FMP su u prvom poluvremenu pokazali mnoge veću želju i borili se bukvalno za svaku loptu, dok je Partizan delovao uspavano, anemično, kao da mu se nije ni igralo. Ili su očekivali crno-beli da Panteri pobede sami sebe?

FMP - PARTIZAN 87:82  (25:23, 22:4, 18:21, 22:34)

Hala: FMP arena
Gledalaca: 500
Sudije: Ilija Belošević, Uroš Nikolić, Siniša Prpa    

FMP: Đoković, Jeremić 20, Apić 6, Pot 7, Nenadić 16 (8sk), Bursać 3, Radovanović, Hamfris, Šešlija, Simanić 14, Simeunović, Odžo 21 (17sk)

Partizan: Vilijams Gos 18, Von 9, Si 5, Aranitović, Marinković 9, Veličković 3, Pecarski, Andrić, Čakarević 3, Brajma 8, Gagić 25 (7 sk), Šalić 2.

SUPERLIGA - 7. KOLO

Grupa B

Ponedeljak
FMP - Partizan 87:82
Vršac - Vojvodina 103:85
Dinamik - Metalac 84:90

Foto: MN Press


tagovi

FMP ŽeleznikMajkl OdžoNajdžel Vilijams GosBoriša SimanićĐorđe GagićNenad ČanakVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara