Partizan s dva lica do polufinala - debitant Zlatibor izdržao poluvreme

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.18. | 21:00

Crno-beli podbacili u prvih 20 minuta, ali su proradili na vreme

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Mučio je Partizan sebe i svoje  navijače u prvih 20 minuta četvrtfinalnog obračuna Kupa Radivoja Koraća protiv Zlatibora, ali je onda u drugom delu na vreme proradio, pokazao svoje bolje lice, i uspeo da se domogne polufinala trijumfom od 67:54. Najefikasniji kod Partizana bili su Von, Andrić i Gagić sa po 10 datih poena.

Izabrane vesti

Sigurno neće Nenad Čanak biti zadovoljan igrom svog tima na početku meča, tačnije u prve dve četvrtine, ali videlo se da je samo pitanje kada će Zlatibor fizički pasti zbog manje rotacije. Čekalo se da crno-beli povežu par odbrana, pogode neki šut s distance i odu na razliku gde se pitanje pobednika neće postavljati.

To se dogodilo na početku drugog poluvremena kada je Partizan pre svega zategao defanzivu, u celoj trećoj deonici dopustio je protivniku osam poena i time sebi obezbedio jedno mirnije veče u kancelariji. A kako je Partizan počeo, moglo je to veče da bude i dosta zapetljanije.

Meč je počeo u znaku Zlatibora i verovatno je mnogima kroz glavu prošlo da bi tim iz Čajetine mogao da napravi problem Partizanu kao što je Borac namučio Zvezdu. Dobro se držao tim Vanje Guše i posle prvih 10 minuta utakmice bio je u rezultatskom egalu najviše zbog osam datih poena Bogdana Riznića u prvom kvartalu - 17:14.

Nastavili su Zlatiborci i u nastavku da muče Partizan dobrom odbranom sa kojom su crno-beli imali problem, a najbolje se tim Nenada Čanka snalazio kada je brzo prelazio na protivničku polovinu i napadao u “leđa”.

Upravo je posle jednog takvog napada Vanja Marinković dao trojku i dao malo vazduha svojim saigračima. Gagić je svojim gabaritom pravio velike problem Zlatiborcima, imao je neke promašaje, ali i jedno brutalno zakucavanje i koš posle skoka u napadu što je odvelo Partizan na razliku od šest poena.

Ali, Zlatiborci se nisu dali, pa su s dve trojke na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka (32:30).

Probao je Zlatibor na isti način da se odupre Partizanu kao Borac Zvezdi - uz pomoć kombinovane odbrane i prevashodno zonske odbrane koja je problematična za strance. I uspevali su nekoliko puta tako da se odbrane.

Ipak, videlo se da je Partizan u drugom poluvremenu rešio da se što pre odlepi i ne dozvoli bilo kakvu neizvesnu završnicu.

Razlika se od dva poena postepeno dizala, a trojkom Novice Veličkovića crno-beli su se odlepili na 11 poena razlike, pa trojkom Andrića na 13 i osetilo se olakšanje u igri Čankovih pulena.

Kasnije je sve samo bilo rutinsko odrađivanje posla uz trojke Andrića i neke dobre poteze Nikole Tanaskovića kog je Partizan "povukao" iz Spartaka za učešće na Kupu.

Kup Radivoja Koraća: Partizan - Zlatibor 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16)

Dvorana Čair, Niš,
Sudije: Nikolić, Juras, Pecelj

PARTIZAN BEOGRAD: Gagić, 10 Marinković 6, Veličković 9, Vilijams Gos 4, Si 2, Aranitović 4, Šalić, 2 Gavrilović 2, Von10, Andrić 10, Tadić, Tanasković 8

ZLATIBOR ČAJETINA:  Tmusić, Veličković 9, Riznić 13, Marojević, Papić 6, Popović 4, Vulić 7, Smolović 1, Simović, Čorbić, Gudžić 14, Songolo

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Metalac 101:68
/Čović 18 - Đukanović 22/

Crvena zvezda - Borac Čačak 85:79
/Feldin 15 - Đoković 18/

Petak:

Mega  Bemaks - Dinamik 94:79
/Bitadze 17 - Todorović 20/

Partizan - Zlatibor 67:54
/Von 10 - Gudžić 14/

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Novica Veličković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara