Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović
Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović

Partizan smanjio dug za 3.528.000 evra! Marfin banka traži dogovor

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.06.18. | 18:21

Predsednik Ostoja Mijailović o dogovoru sa menadžerima i igračima, novom krovu nad glavom i ambicijama u novoj sezoni

Košarkaška sezona je odavno završena, ali u Humskoj je bilo i radno i burno.

Crno-beli su dobili nove prostorije na Dedinju, takozvanu Partizanovu kuću, ujedno promovisali sportskog direktora Nikolu Lončara, kao direktora mlađih kategorija Vladu Dragutinovića, dok je predsednik Ostoja Mijailović otkrio da je Partizan rešio skoro polovinu ukupnog duga iz prethodnih godina.
Kad sam došao, delovalo je da smo ušli u dubok rudnik, malo ko je hteo da se prihvati, bilo je previše obaveza, a nije bilo sistema. Najviše sam ponosan što smo finansijski uspeli da uradimo mnogo toga na stabilizaciji ugovora", rekao je Mijailović na konferenciji za novinare, u prisustvu mnogobrojnih bivših asova kluba, poput Predraga Danilovića, Miroslava Berića, Aleksandra Čubrila, Milenka Tepića, Koste Perovića, Bogdana Bogdanovića, trenera prvog tima Nenada Čanka i mnogih drugih...

Izabrane vesti

Prvi čovek kluba prešao je na konkretne brojke:
Ukupni dug bio je 7.186.000 evra. Najviše smo radili na dve grupe poverilaca, prema banci i igračima. Kad su u pitanju igrači, formirali smo tim koji je radio na tome. Ranije se izbegavao kontakt sa njima, nije bilo sluha, a sad je 90 posto njih potpisalo sporazume. Tako smo dug prema igračima od 3.786.000 smanjili na 1.700.000 evra i ta suma bice otplaćena u naredne tri godine“.

Mijailović tvrdi da Marfin banka više nije problem Partizana. Dug prema ovoj banci je dugi niz godina opterećivao život Parnog valjka.
To što smo uradili bio je veliki posao. Taj ugovor je štetan. Pre neki dan drugostepeni sud u Beogradu presudio da više ne može da nam blokira račin i nemamo više nikakve obaveze. Paralelno smo radili i na tome da tužimo njih, verujem da ćemo dobiti na sudu i banka će imati obavezu prema nama. Oni su nas pre neki dan kontakrirali i hoće da se dogovorimo. Za deset meseci smo smanjili ukupan dug za 3.528.000, ostalo je oko 3.800.000 ostalo. Mnogo teže će biti vratiti ovaj drugi deo“.

Ostoja Mijailović i Nikola Lončar

Prvi čovek crno-belih otkrio je i deo planova u bliskoj budućnosti.
Potpisali smo ugovor sa SC Korn na 36 meseci. Želimo da naše mlađe kategorije i prvi tim imaju gde da treniraju. Bilo nam je skupo u Pioniru. Sada smo našli krov nad glavom“.

Javnost interesuje i kakve su još obaveze Partizana prema najtrofejnijem treneru u istoriji, Dušku Vujoševiću?
Ide sledeće rata u junu i kasnije prema utvrđenoj dinamici“.

gallery

A kako rešiti ostatak duga?
Možda je bilo lakše da prevarimo poverioce, nisam želeo da gasim Partizan i da ugasim njegovu istoriju. Išli smo težim putem. Probaćemo da nađemo rešenje sa poveriocima. Jedan deo budžeta koje projektujemo za sledeće sezone biće odvojen i za to. Većina ljudi koji imaju potraživanja su pokazali razumevanje. Jednom američkom menadžeru je bio dug od 120.000 dolara za pet igrača koji su bili kod nas. Prihvatio je da to otplatimo u narednih godinu i po“.

Ambicije za narednu sezonu?
Uvek su visoke ambicije u Partizanu. Nama je mesto u Evroligi. Mislim da ni Evrokup nikad neće biti jači. Biće veoma snažna i Jadranska liga. Uvek idemo na najvišu tačku. Dovešćemo racionalna pojačanja. Nećemo po svaku cenu juriti prvo mesto, da ne bismo napravili neke greške od ranije“, zaključio je Ostoja Mijailović, predsednik Partizana.

FOTO: Star sport


tagovi

Ostoja MijailovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara