Džok Lendejl
Džok Lendejl

Partizanovi stranci: Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju!

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.11.18. | 11:43

„Moramo da dobijemo ovu utakmicu“,, poručuje Lendejl, a Pejdž uzbuđen pred prvi okršaj sa Zvezdom (subota, 17.00)

„Hoćemo pobedu, pobedu u derbiju“, grmeli su navijači Partizana posle poraza od Valensije u sredu u Pioniru. U subotu će košarkaši crno-belih kao domaćini imati priliku da odmere snage sa najvećim rivalom, Crvenom zvezdom (subota, 17.00, TV Arenasport 1), a pored trenera Andree Trinkijerija, biće i dosta igrača debitanata u najvećem okršaju srpske klupske košarke.

Grobari očekuju poseban doprinos dvojice stranaca, australijskog centra Džoka Lendejla i američkog plejmejkera Markusa Pejdža koji su u razgovoru za naš portal istakli da im je jasno koliko ovaj meč znači publici, ali da može da bude i svojevrsna prekretnica sezone.
To je super važna utakmica za sve ovde. Novajlija sam, tek sam počeo da učim o istoriji i rivalitetu klubova. Znam da je ovo veliko, moramo dobro da se spremimo ono što nas čeka. Verujem da će nam publika sa tribina dati energiju i snagu, ali i moramo da budemo fokusirani. Ako bude baš tako, onda sam siguran da ćemo odigrati dobru utakmicu, iako je Zvezda u dosadašnjem toku sezone igrala kvalitetno", rekao je Lendejl za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

To da u „derbiju nema favorita“ jeste fraza, ali se mnogo puta pokazala kao tačna. Partizan u derbi ulazi sa polovičnim učinkom posle osam kola, dok je Zvezda suvereni lider i još nema poraz.
Nedavno smo naneli Megi prvi poraz u sezoni, verujem da možemo to da uradimo i Zvezdi. Deluje mi da smo psihički spremni za utakmicu kao što je derbi, a ja sam uzbuđen zbog toga što ću debitovati“.

Evo kako je derbi najavio KK Partizan...

Lendejl će biti tek treći australijski košarkaš koji će u dresu Partizana osetiti barut u derbiju, a pre njega to su uradili Aleks Marić i Nejtan Džavai. Aktuelni centar Partizana kaže da zna da pobeda u derbiju u očima navijača briše poraze u svim drugim mečevima.
„To sam čuo. A čuo sam i da ako izgubimo može da bude neprijatno. Jednostavno, moramo da dobijemo ovu utakmicu. Taj trijumf bi nam mnogo značio. To je jedino o čemu razmišljam u ovom trenutku“.

Markus Pejdž i Andrea Trinkijeri

Partizanov dugajlija dodao je i da ga ne zanima previše umiranje u lepoti u derbiju, već samo da njegova ekipa dođe do pozitivnog ishoda.
„Nije bitno kako ćemo da stignemo do pobede. Da li ćemo da igramo ružno u prvih 20 ili 30 minuta utakmice. Samo da na kraju meča imamo veći broj poena od njih. To je jedino što je važno. Imam ogromnu želju da zbog navijača pobedu u derbiju, stvarno su nam u dosadašnjem toku sezone doneli mnogo toga“, zaključio je Lendejl.

Plejmejker Markus Pejdž priznaje da se sve više priča o derbiju i polako podiže atmosfera kako se bliži utakmica.
„Razgovarali smo dosta o tome u ekipi, verujem da i ljudi po gradu pričaju sve više o derbiju. Sve što si uradio do derbija možeš da zaboraviš. Nije važno kakav mi učinak imamo dosad ili oni, biće to velika bitka dve ekipe. Ništa drugo nije važno. Vrlo sam uzbuđen što ću biti deo toga, ali takođe, mnogo želimo da dobijemo utakmicu“, poručio je bivši student slavnog univerziteta Severna Karolina.

FOTO: Star sport


tagovi

Džok LendejlMarkus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara