""
""

Paunić prešao iz Španije u Tursku

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.09.17. | 14:19

Ugovor na dva meseca…

Iz najjače lige Evrope u drugu najjaču. Srpski košarkaš Ivan Paunić (30) Španiju je zamenio Turskom.

Izabrane vesti

Posle dve vezane sezone u španskoj Fuenlabradi, bivši srpski reprezentativac se preselio u turski Tofaš iz Burse. I potpisao kratkoročni ugovor na dva meseca posle kojeg će biti doneta odluka o eventualnom nastavku sezone.

Paunić će tako prvi put u karijeri igrati u Turskoj, iako je  do sada promenio brojne lige i klubove. Počeo je u Partizanu, posle toga igrao za Megu, Mornar, Vojvodinu. Pre nego što se 2008. godine otisnuo preko granice i potpisao za Ostende. Potom je menjao klubove i lige kao na traci: Aris (Grčka), Nižnji (Rusija), Virtus Bolonja (Italija), Azovmaš (Ukrajina), Gipuskoa (Španija), Fuenlabrada (Španija), Astana (Kazahstan), Budućnost (Crna Gora) i onda opet dve sezone u Fuenlabradi gde je prethodne sezone beležio preko 10 poena u proseku po meču.

Novi Paunićev klub Tofaš je prethodnu sezonu završio na osmom mestu i potom je eliminisan u plej-ofu od Fenerbahčea. Jednu od bitnijih uloga u ekipi je imao Vasilije Micić koji je dobrim igrama u Tofašu obezbedio transfer u Žalgiris.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Ivan PaunićTofas Bursa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara