Pavlović veruje u crno-bele: Od Partizana očekujem pobedu s kim god da igra

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.03.19. | 14:29

Čini mi se da nikad nije bilo neizvesnije, poručuje nekadašnji as crno-belih

Tri puta su se ove sezone sastajali večiti rivali na parketu i nijedan duel nije imao toliku težinu koliko imaju predstojeći, u polufinalu plej-ofa ABA lige. Boriće se Partizan protiv Crvene zvezde, ali i protiv njenih navijača, jer nemaju crno-beli prednost domaćeg terena. Ali ima ona stara izreka: neka bude što biti ne može!

Zna to i Aleksandar Pavlović koji je bio akter večitog okršaja u polufinalu ABA lige pre četiri godine i smatra da sve može da se preokrene na Partizanovu vodenicu već posle prvog susreta u subotu. Sada priča iz drugačije perspektive i najavljuje veliku borbu.

Izabrane vesti

Pavlović je u Upravnom odboru kluba, a samo jedan igrač iz te Partizanove generacije se još nalazi u ekipi – Vanja Marinković. U intervjuu za Žurnal, bivši igrač crno-belih je izjavio da je ove sezone teško izabrati favorita u plej-ofu.
„Čini mi se da nikad nije bilo neizvesnije. Kompletan plej-of će biti veoma zanimljiv za gledanje. Ja od Partizana uvek očekujem da pobedi, iako je Zvezda ove godine pokazala da je jača. Ipak je ligaški deo završila prva na tabeli“, ocenjuje Pavlović.

Ove sezone smo videli da je u večitom derbiju sve moguće, tako da prednost domaćeg terena ne mora mnogo da znači igračima Crvene zvezde.
„U okršajima Zvezde i Partizana uglavnom nema favorita. Koliko god da je neko na papiru jači, pokazalo se da može i da izgubi. Takva će verovatno biti i ova polufinalna serija. Zvezda će prvi meč igrati pred svojim navijačima, pa će Partizanu samim tim biti teže. Međutim, ova ekipa je pokazala da može da igra na gostujućem terenu“.

Pavlović smatra da je za igrače najvažnije da na „izginu“ na terenu i da bi bilo lepo kada bi se pobedom protiv večitog rivala napravio prvi korak ka tituli.
„Ovo i jeste nešto što do sada najviše znači. Prvi korak ka tituli, koja je jedini put kojim može da se dođe do Evrolige. Samim tim, sve to nosi veliku težinu, ali dovoljna je težina već kada igrate za Partizan, kao što je verovatno slučaj i sa Zvezdom. I zato očekujem veoma napeto polufinale, a nadam se da će sve proći sportski, kao što je bilo u Kupu“.

Igru Crvene zvezde ove sezone nije želeo da komentariše, kaže da ih nije dovoljno pratio.
„O Zvezdi stvarno ne mogu da vam pričam, jer stvarno nisam pratio njihove okršaje. Jedino ih gledam kada igraju protiv nas. Videćemo ih za vikend, biće zanimljivo.“

Za kraj, Partizanov as se obratio igračima od kojih očekuje dobru igru u subotnjem susretu.
„Najbitnije je da je mirna glava, da se igra opušteno, da se misli samo na košarku i na ono što se dešava na terenu. Moraju da se prate uputstva trenera, da se bude zajedno... To je najbitnije. Čini mi se da smo u dobroj formi, a ja od Partizana uvek očekujem pobedu protiv koga god da igra“, poručio je Aleksnadar Pavlović.

(FOTO: Starsport)

 


tagovi

Aleksandar Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara