Pedulakisova treća sreća sa Panatinaikosom

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.06.19. | 12:43

Grčki stučnjak naslediće Rika Pitina na klupi Zelenih

Kako stvari stoje, leto puno promena je pred ekipom Panatinaikosa. Jasno je da sledeće sezone neće biti popularnog američkog stručnjaka, Rika Pitina, pa su se čelnici Zeleni bacili u potragu za novim rešenjem na klupi. Oko je palo na Argirisa Pedulakisa, koji je u tekućoj sezoni veoma uspešno vodio ekipu Peristerija.

Pitino je nedavno istakao da želi da angažman potraži u NBA ligi, tako jasno stavivši do znanja ljudima u Panatinaikosu da na vreme krenu u potragu za novim trenerom.
„Prethodna godina je zaista bila neverovatna. Želeo bih da se zahvalim svim ljudima u klubu i navijačima. Naravno, najveću zahvalnost dugujem ljudima iz stručnog štaba i igračima. I na kraju krajeva, zahvaljujem se svima u Grčkoj na velikom gostoprimstvu i činjenici da su mi omogućili da se osećam kao kod kuće. Svi će mi zauvek ostati u lepom sećanju i nedostajaće mi, ali je vreme da se vratim kući i krenem dalje“, nedavno je izjavio Rik Pitino.

Izabrane vesti

To je samo otvorilo put Pedulakisu, koji je prema navodima grčkih medija već dogovorio saradnju sa Panatinaikosom. On će potpisati ugovor na godinu dana, sa mogućnošću produžetka na još jednu godinu.

Pedulakis je već u dva navrata sedeo na klupi grčkog košarkaškog velikana. On je među Zelenima proveo tri godine, u periodu između 2012. godine i 2014. godine, a vratio se na kratko 2016. godine. Dakle, ovo će mu biti treći put kako vodi Zelene u karijeri.

Može se reći da su prethodni boravci u klubu bili prilično uspešni. Pedulakis je 2013. godine osvojio grčko prvenstvo, a može da se pohvali i da je došao do dva trofeja u Kupu Grčke, 2013. i 2014. godine.

Foto: Printscreen


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara