Pejdž se probudio u pravom trenutku: Samo sam isključio mozak i opustio se

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.19. | 22:16

Amerikanac u poslednjoj četvrtini prelomio večiti derbi

Čekali su i saigrači i trener i navijači Partizana da proradi Markus Pejdž. Da se probudi, da se trgne iz letargije u koju je upao u poslednja dva meseca. I dočekali su ga kada je bilo najpotrebnije!

Američki bek je eksplodirao u poslednjoj četvrtini druge utakmice polufinala plej-ofa i sa osam poena direktno doneo Partizanu pobedu nad Crvenom zvezdom (70:67). Pejdž je omogućio da crno-beli imaju i majstoricu za finale naredne subote.

Izabrane vesti

A, malo je verovao da će baš on biti čovek odluke za Partizan. Nije mu išlo ni u subotu uveče, ni na prethodnom meču, dugo već se mučio sa šutem, sa napadačkim akcijama...
Mučio sam se prethodnih sedmica sa šutem, trudio sam se da se uklopim u napadu. Imao sam i dalje samopouzdanja, trener je verovao u mene. Radio sam naporno da se vratim u ritam. Na kraju sam se samo opustio i sačekao da mi „dođe utakmica“. Kada je došla poslednja četvrtina, isključio sam mozak, nisam razmišljao o promašajima, potrudio sam se da uradim šta mogu da pomognem timu. I onda sam pogodio te šuteve“, objasnio je Markus Pejdž.

Bek crno-belih kaže da je Partizan planirano odigrao drugačiju utakmicu u odnosu na prvu u polufinalu.
Želeli smo defanzivnije sporiju utakmicu (na manje poena). Uradili smo dobar posao, ono što je i trebalo. Džok Lendejl je imao nekoliko ofanzivnih skokova, a ja sam pogodio bacanja. Sada smo mi uradili neke odlučujuće faktore koji su bili presudni na prvoj utakmici“.

Svestan je Pejdž  koliku će majstorica imati specifičnu težinu za oba kluba.
„To je meč „pobedi ili idi kući“. Igramo pred njihovim navijačima, biće teška atmosfera za igranje. Ne znam da li će im se vratiti plej (Regland), ali mi ćemo se fokusirati na našu igru. Moraćemo da odigramo dobru defanzivnu utakmicu, da budemo snažni, da kontrolišemo tempo. Tako ćemo imati šansu za pobedu“.

Amerikanac je istakao na kraju da je i u periodu koji je bio težak za njega imao podršku sa svih strana.
Trenirao sam svakog dana, verujući da ću da pogađam kada bude potrebno. Saigrači su verovali u mene i na kraju sam pogodio“, zadovoljan je Markus Pejdž.

(FOTO: Starsport)

 


tagovi

Markus Pejdž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara