Saša Đorđević (©MN Press)
Saša Đorđević (©MN Press)

Perfektan kraj Virtusa: Đorđević odmarao Teodosića, Adams presudio Andori s deset trojki i 33 poena

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 21:07

Virtus ubeležio i desetu pobedu u Evrokupu

Bilo je i pre ove utakmice jasno da će Virtus TOP 16 fazu Evrolige dočekati s vrha Grupe C, ali izabranici Saše Đorđevića svojski su se potrudili da i bez pomoći Miloša Teodosića, koga je nekadašnji selektor Srbije odmorio, narednu rundu takmičenja dočekaju u odličnom raspoloženju i bez poraza.

Andora je preslišana rezultatom 92:81 (23:19, 26:28, 26:22, 17:12), a prva figura utakmice bio je Džoš Adams! Nekadašnji igrač Efesa, Unikahe i još nekih evropskih i kineskih klubova odigrao je partiju karijere koju je završio s 33 poena i impozantnih 10/12 za tri! Usijala se ruka momku rodom iz Arizone u Paladoci i postavio lični rekord otkako igra u Evropi. Dosadašnji je iznosio 24 poena, koliko je ubacio Antverpu pre bezmalo dva meseca...

Izabrane vesti

Nije Virtusu bilo važno da li će da dobije večeras ili ne, ali je svakako uradio dobar posao da iskontroliše najveći deo susreta i ne dozvoli Andori da zabeleži laku pobedu. Od sredine drugog kvartala domaćin je celu utakmicu držao u svojim rukama, a uprkos svim ofanzivama ekipa Ibona Navara nije mogla da priđe bliže od pet poena zaostatka.

David Jelinek je na dva minuta pre kraja utakmice doveo Andoru na samo šest poena minusa (87:81), ali dalje se nije moglo. Adams je u sledećem napadu postigao svoju desetu trojku na utakmici posle ofanzivnog skoka Amedea Tesitorija, što je praktično signal za kraj.

Tesitori je izgubljenu loptu Babatundea Olumujive nekoliko trenutaka kasnije kaznio uz 11. asistenciju Stefana Markovića i na minut pre kraja pao je poslednji koš na susretu.

Marković je za 29 minuta ubacio samo dva poena (1/6 iz igre, 0/4 za tri), ali podelio i tih 11 završnih dodavanja, uz tri skoka. Dvocifreni su bili još Kajl Vims sa 18 i Tesitori s 15 poena, uz sedam uhvaćenih lopti, od čega četiri u napadu. Na drugoj strani Jelinek je imao 21 poen (5/12 za tri), dok je Tomaš Gijelo dodao 10 poena.



tagovi

Džoš AdamsStefan MarkovićAleksandar ĐorđevićMiloš TeodosićVirtus BolonjaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara