Pešić je noćna mora za Real! Barsa dobila treći uzastopni derbi i zacementirala prvo mesto u ACB ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.03.19. | 21:14

Katalonci imali kontrolu rezultata praktično tokom čitave utakmice i na kraju zasluženo stigli do novog slavlja - 82:76

Pešićeva Barselona nije više ozbiljna pretnja Real Madridu, Blaugrana je postala prava noćna mora Kraljevskog kluba u ovoj sezoni. Katalonci su vezali treću uzastopnu pobedu nad najvećim rivalom. Posle pobede u Kupu kralja, slavlja u Barseloni u Evroligi, ekipa trofejnog srpskog stručnjaka bacila je na kolena sastav Pabla Lasa i u prvenstvenom okršaju u Madridu - 82:76 (17:17, 28:23, 17:17, 20:19).

Ovim slavljem Blaugrana je zacementirala prvo mesto na tabeli ACB lige sa dve pobede viška u odnosu na klub iz glavnog grada i na dobrom je putu da obezbedi prednost domaćeg terena pred plej-of nacionalnog šampionata.

Izabrane vesti

Koliko je Real bio nemoćan u ovoj utakmici pokazuje i činjenica da je domaćin samo dva puta vodio na ovoj utakmici i to rezultatima 3:2 i 19:17, dok je u svim ostalom delovima utakmice zaliha bila na strani gostiju. Barselona se u četiri navrata pela na maksimalnih 10 poena prednosti, od čega poslednji put dva i po minuta pre kraja utakmice (76:66), posle čega je bilo jasno da Pešićev tim čvrstim koracima gazi prema 20. pobedi u ovoj sezoni.

Barselona je dominirala u svim parametrima, pre svega u šutu iz igre, a ključnu prevagu u finišu meča napravio je i ofanzivni skok. Upravo ta igra pod obručima je nešto sa čim Katalonci nemaju nikakvih problema u okršajima sa Realom, za razliku od prošle sezone.

Nezaustavljiv u gostujućim redovima bio je Toma Ertel, koji je postigao 15 poena, uz samo jedan promašaj iz igre (6/7), vrlo značajan doprinos slavlju gostujućeg tima dali su i Kjurik (13 poena) i Klaver (12). Kod domaćina je najefikasniji bio Džejsi Kerol sa 15 poena, dok je Ljulj ubacio 13.


tagovi

Svetislav PešićPablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara