PET NA PET - Marko Ljubičić: Sledi svoje snove i budi to što jesi

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.02.19. | 09:35

Košarkaš Cibone na dresu nosi peticu zbog svog dečačkog idola Saše Danilovića...

Naš današnji gost, kao dečak je, paralelno trenirao fudbal i košarku. “Krivac” je bio deda po ocu. U jednom momentu je shvatio da mu više “leži” basket i potpuno se posvetio košarci. Velikog uzora imao je u aktuelnom predsedniku Saveza, Predragu Daniloviću. Kao igrač španske Manrese izašao je na megdan slavnom Realu, sa svim onim zvezdama, i pomislio: “Pomerio sam granice, bez obzira što nisam kao ovi preko puta”.
Sa svojom suprugom, a sestrom srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, pratio je finale na SP u kome su se sastali SAD i Srbija. Orlovi su uzeli srebro, ali je Marko uživao u utakmici posmatrajući naše i NBA zvezde. Kalina i Bjelica bili su najefikasniji, dali su po 18 poena. Pošto je uspešno branio boje mnogih klubova Beopetrola, Lavova, Superfunda, Budućnosti, Metalca, MZT – a, Igokee, FMP - a, 2018. godine obukao je dres nekadašnjeg prvaka Evrope, zagrebačke Cibone.

Novosađanin, koji ima zlato sa Univerzijade, osvojene šamionske titule u Crnoj Gori i Makedoniji nada se da će i u Ciboni ostaviti dublji trag. Dvostruki prvak Evrope vraća se na stare staze. Marko je prezadovoljan ljudima, saigračima, gradom, ali i svojim partijama.

Izabrane vesti

Sa suprugom ima dvogodišnjeg sina, a uskoro očekuju i prinovu, ćerkicu.

Evo Markovih odgovora… 

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Kada sam počinjao da se bavim sportom paralelno sam trenirao fudbal i košarku. To je trajalo tri, četiri godine. Ako se dobro sećam do moje jedanaeste. Tad sam shvatio da mi košarka ide i usmerio sam se samo na basket”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Predrag  Danilović. Saša mi je uvek bio, što se kaže, top, vrh… Zbog toga sam poneo dres sa brojem pet koji nosim i danas”  

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Moji prijatelji znaju za koga navijam i na kog sam se ‘ložio’kao klinac”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Izdvojio bih dve utakmice, prvu u kojoj sam učestvovao i drugu koju sam gledao. U Španiji, kao igrač Manrese igrao sam protiv slavnog Reala. Ljulj, Rodrigez, Fernandez i ostale igračine. Izašli smo na zagrevanje, bacio sam pogled na drugu stranu i naježio sam se. Znao sam da nisam kao oni, ali i da sam pomerio svoja dostignuća. Drugi meč sam gledao. Finale na Svetskom šampionatu koji je Srbija igrala sa Amerikancima. Dakle, NBA zvezde, tu na dohvat ruke. Orlovi su izgubili, ali je to srebro bilo zlatnog sjaja”.

5.Životni i sportski moto?
“Sledi svoje snove i budi to što jesi. Često su govorili on ima ovo, ali nema ono…Vredno radi, trudi se, veruj, pa ukoliko i udariš u zid znaćeš da si sam krivac”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige Evrope, Cirih – Napoli. Domaći su beležili promenljive rezultate tokom prijateljskih utakmica, a kad je nastavljeno prvenstvo ostvarili su pobedu i poraz. Na svim mečevima bilo je pogodaka. Nekadašnji pobednik Setije “A” u poslednjih pet duela prošarao je rezultate, pobedio je Lacio i Sampdoriju, sa Milanom i Fjorentinom odigrao je bez golova, a Rosoneri su ga i dobili.

“Meni liči na dvojku uz tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 21:00 6516 LE Zurich - Napoli kmb 2&3+ 2,00
Ukupna kvota2,00

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: Star Sport


tagovi

pet na petMarko Ljubičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara