"Nikola Jokić"
"Nikola Jokić"

PET NA PET - NIKOLA JOKIĆ: Otac mi je sa 12 godina kupio Dijamantidisov dres

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.07.17. | 08:36

Detalji iz života igrača Denver Nagetsa!

Nikola Jokić

Rubrika MOZZART Sporta „Pet na pet“ danas je zaigrala na košarkaškom terenu zajedno sa srpskim košarkašem Nikolom Jokićem. U istom timu sa MOZZARTIM Nikola je igrao i u našoj plemenitoj akciji „Humanitarni tiket u podne“. Rođeni je Somborac, ali je prvi put u mlađim kategorijama igrao u dresu Vojvodine Srbijagasa. Nakon uspešne juniorske karijere u Novom Sadu, ubrzo se odazvao pozivu Mega Vizure gde u sezoni 2012/13. započinje svoju profesionalnu karijeru. U Megi ređa uspehe u početku kao junior, ali je mnogo više minuta proveo igrajući u timu seniora. U sezoni 2014/15. godine proglašen je za  najkorisnijeg igrača Jadranske lige. U Superligi Srbije je nastavio sa sjajnim rezultatima. Bio je najbolji strelac i skakač ligaškog dela takmičenja, da bi na kraju sezone potvrdio da će napustiti klub. Potpisao je ugovor sa Denver Nagetsima i veoma brzo postigao svoju najbolju poentersku partiju sezone u meču sa Toronto Reptorsima.

Izabrane vesti

U NBA karijeri zabeležio je svoj prvi tripl-dabl 3. februara 2017, ostvarivši 20 poena, 13 skokova i 11 astitencija u meču protiv Milvokija. Samo sedam dana kasnije postigao je rekordnih 40 pogodaka na utakmici protiv Njujorka, tako da je postao drugi Srbin koji je ostvario takav uspeh. Pre njega to je pošlo za rukom samo Peđi Stojakoviću.

U dresu reprezentacije je zaigrao sa 19 godina na Svetskom prvenstvu u Češkoj, kada je Srbija osvojila srebro, a u seniorskom dresu je debitovao na kvalifikacionom turniru za OI u Riju. Srpska reprezentacija je osvojila turnir i plasirala se na Olimpijske igre, a Jokić je briljirao na svim utakmicama. To potvrđuje osvojena titula najkorisnijeg igrača turnira. Porazom od SAD-a, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u Brazilu.

Popularni Džoker (to je nadimak koji je dobio od saigrača Majka Milera) dao je i pet preciznih odgovora na MOZZARTOVIH pet pitanja.

Da li ste pored košarke trenirali još neki sport i koji?

„Nisam trenirao drugi sport osim košarke, mada volim sve sportove s loptom.“

Ko vam je bio sportski uzor?

„Prvi košarkaški dres kupio mi je otac na letovanju. Bio je to dres legendarnog Dijamantidisa, igrača Panatinaikosa. Tada sam imao 12 godina.“

Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

„Moja cela familija navijala je za Crvenu zvezdu, mada ja nisam strastven ni prema jednom klubu.“

Koji sportski događaj ćete pamtiti zauvek?

„Svakako Olimpijske igre u Riju.“

Životni i sportski moto?

„Biću u sportu sve dok uživam u njemu. Trudim se da uživam i u svim životnim situacijama.“

Pišu: Nela i Đurđe Mečanin


tagovi

Denver NagetsNBA ligaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara