PET NA PET - Stefan Peno: Bolji nego juče, lošiji nego sutra

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.11.18. | 08:16

Srpski reprezentativac za uzore je imao Medžik Džonsona i “Belog Medžika”, Dejana Bodirogu!

Košarkaš berlinske Albe i srpski reprezentativac Stefan Peno svojevremeno je bio učesnik Humanitarnog tiketa u podne i tako podržao društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART. Posebno mu se dopada akcija “100 terena za jednu igru” u kojoj je MOZZART obnovio i svečano otvorio 72 košarkaška terena.

Stefan se nalazi na čelnoj poziciji spiska reprezentativaca koji je selektor Srbije Aleksandar Đorđević objavio za naredne dve kvalifikacione utakmice sa Izraelom i Grčkom. Reprezentativci su se juče okupili i počeli pripreme. Inače, Peno je prošao kroz mlađe reprezentativne selekcije i okitio se sa po dve bronze i dva srebra na kontinentalnim i svetskim prvenstvima. Razvojni put momka koji je napunio dvadesetjedno leto počeo je u Beokošu sa šest godina. Nastupao je za Klonfere pa Barselonu sa kojom je zaigrao u Evroligi. Avgusta 2017. godine obreo se u Albi. Mada su mu u fokusu utakmice sa Izraelom 30. novembra odnosno Grčkom trećeg decembra u Beogradu, u sklopu kvalifikacija za SP, uspeo je da odgovori na MOZZARTOVIH pet pitanja. 

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Nisam trenirao ništa osim košarke. To je bila prva i jedina ljubav, ali naravno igrao sam svaki drugi sport za školu na raznim takmičenjima”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
Gledao sam klipove Medžik Džonsona i Dejana Bodiroge , sigurno da su njih dvojica zaslužni zašto sam još više zavoleo košarku”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Ipak, neka to ostane moja mala tajna”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
Svaki odigrani meč sa reprezentacijom Srbije, od M16, pa do seniorske selekcije”.

5. Životni i sportski moto?
Bolji nego juče , lošiji nego sutra”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz elitne Lige šampiona, Juventus – Valensija. “Stara dama” je lider u grupi sa devet bodova i jednim porazom. “Slepi miševi” su treći, pet bodova, dva remija. Juventus nema milosti u Seriji “A”, pali su Milano, Spal…I Valensija je nanizala tri pobede. U Španiji su bodovi pripali Juventusu.

“Mislim da će Juve pobediti i to iz keca, PK 1-1, kvota dva”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6407 Juventus - Valencia pk 1-1 2,00
Ukupna kvota2,00

* Kvote su bile dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

FOTO: MN Press


tagovi

Stefan Penopet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara