PET NA PET – VLADA VUKOIČIĆ: Rad, rad i samo rad

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.05.18. | 09:00

Poznatom srpskom treneru Džon Stokton je omiljeni lik!

MOZZARTOV 678. plemeniti kladilac bio je srpski košarkaški trener Vlada Vukoičić (Beograd, 2. jun 1973). Pored toga što je podržao naš društveno odgovorni rad odgovorio je i na MOZZARTOVIH pet pitanja za današnju rubriku. Trenutno radi u mlađim kategorijama Mega Bemaxa.

Na mestu glavnog trenera je debitovao 2005. godine u FMP-u gde je ostao tri godine i sa kojim je osvojio Jadransku ligu 2006. godine i Kup Radivoja Koraća naredne sezone, a sa klubom je stigao i do polufinala ULEB kupa. Posle toga je bio trener u Hemofarmu, na kratko u belgijskom Ostendeu, a potom i u Bosni sa kojom takođe osvaja kup.

Izabrane vesti

U avgustu 2010. je došao na mesto glavnog trenera Mega Vizure i tu ostao do 2012. godine.

Od oktobra 2012. do aprila 2013. predvodio je Crvenu zvezdu. Na klupi crveno-belih imao je skor od 31 pobede i 13 poraza, uključujući i seriju od 11 uzastopnih pobeda u Jadranskoj ligi i Evrokupu. Klubu je doneo prvi trofej posle sedam godina - Kup Radivoja Koraća 2013, u Evrokupu stigao je do Top 16 faze, a u Jadranskoj ligi obezbedio drugo mesto na kraju ligaškog dela, dok je u susretima sa večitim rivalom Partizanom zabeležio tri pobede i samo jedan poraz.

Od juna do novembra 2013. bio je na kormilu makedonskog šampiona MZT-a iz Skoplja.  Početkom januara 2015. angažovao ga je libanski klub Tadamon Zouk. Ipak, tamo se zadržao samo par nedelja i već krajem februara preuzeo je bugarski Balkan Botevgrad gde ostaje do januara 2016.

U junu 2016. postavljen je za trenera u mlađim kategorijama Mega Leksa. Evo i trofeja koje je naš plemeniti gost uzeo: FMP Železnik: Jadranska liga , Kup Radivoja Koraća, 2007.Bosna:Kup Bosne i Hercegovine, 2009.Crvena zvezda:Kup Radivoja Koraća 2013. godine.

Evo i Vladinih odgovora na naših pet pitanja…

1. Da li ste svojevremeno trenirali  još neki sport i koji?
“Pored  košarke okušao sam se i u rukometu. Ipak, više sam zavoleo košarku”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
 “U svakom uzrastu je bio neko kome sam se divio, ali u nekom starijem dobu i nesto duže Džon Stokton je bio igrač koga sam posebno voleo”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Naravno, KK Mega Bemax”.

 4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Svaki uspeh naših sportista izaziva neku vrstu divljenja i poštovanja jer znam kako je teško postići uspeh i koliko je potrebno odricanja”.

5. Životni i sportski moto?
“Rad,rad i samo rad”.

Bonus pitanje: Šta u MOZZARTU odigrati na duel koji je itekako primamljiv ljubiteljima fudbala, Real Madrid – Bajern. U prvom polufinalnom duelu Bavarci su pretrpeli neočekivani poraz kod kuće. Imali su inicijativu tokom većeg dela meča, ali čini se da je povreda Robena na samom startu imala veliki uticaj. Izgleda da nedostatak par važnih igrača ima veliki uticaj. Takođe, uprkos dominaciji u posedu lopte, izabranici legendarnog Jupa očigledno nisu imali dovoljno sreće. S druge strane, Kraljevski klub je svaku priliku iskoristio na pravi način. Vrebali su svoje šanse mahom iz kontri, i na taj način su došli do dva gola. Iz ove perspektive deluje da je Real već u finalu. Međutim, i u četvrtfinalu protiv Juventusa imao je ogromnih 3:0, pa je na jedvite jade uspeo da prođe. Ako neko ume da postavi pravu taktiku i napravi iznenađenje, onda je to iskusni strateg Bajerna.

"Verujem u Bavarce, pa zato predlažem X2&2+“.

 


tagovi

pet na petVlada Vukoičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara