Peta u nizu s Beronovim potpisom! Drama, grom, prokišnjavanje i druga zvezdica za Zvezdu

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.19. | 20:28

Košem Bilija Berona u poslednjoj sekundi crveno-beli po treći put tukli Partizan u finalnoj seriji

Peta titula u nizu za Crvenu zvezdu! Ukupno 20. titula u istoriji. Crveno-beli su šampioni Srbije, a to su (p)ostali tako što su uzeli meru Partizanu u gostima rezultatom 76:75 i sa brejkom došili drugu zvezdicu na grb. Na taj način ekipa Milana Tomića povezala je titule u ABA ligi i Superligi. U potpuno ludoj utakmici u kojoj je bilo svega i svačega, pa čak i udara groma, odlučio je koš Bilija Berona u poslednjoj sekundi posle ulaza. Ostaje doduše utisak da li je tom prilikom američki plejmejker napravio grešku u koracima.

Veoma uspešna sezona za Zvezdu koja je ponovo šampion Srbije, a sledeće sezone će igrati u Evroligi. Uspešna iz svakog ugla. Partizan mora da se zadovolji osvojenim Kupom i polufinalem ABA lige.

Izabrane vesti

Imali su crno-beli šansu da se odlepe, imali su u prvom poluvremenu i 14 poena prednosti, ali ništa to nije smetalo Crvenoj zvezdi da dođe do šampionske krune. Čak smo u poslednjoj deonici imali prekid zbog prokišnjavanja izazvanog navodno udarom groma.

U poslednju deonicu se ušlo s 52:52 i to je garantovalo mnogo uzbuđenja. U poslednjoj deonici je došlo do prekida od pola sata zbog ubacivanja stvari na parket, ali i problema sa osvetljenjem i prokišnjavanjem. Razlog - udar  groma. Verovali ili ne. Meč je nastavljen u jedva regularnim uslovima, igralo se poen za poen, trojke su pogodili Pejdž i Marinković , Lazić je zadobio povredu, a Davidovac vratio trojku.

U poslednji minut Partizan je ušao sa dva poena prednosti, ali je Beron izjednačio.  Pejdž je dao dva slobodna bacanja, a onda je Beron dao 2+1.  Partizan je imao napad, a Renfro  je pogodio za dva. Na 13 sekundi do kraja Zvezda je napala, Beron je prodrado do koša i pogodio za titulu!

Prvo poluvreme pripalo je Paritzanu, ali crno-beli nisu uspeli da se odvoje na razliku na koju su želeli, pa je Zvezda uspela da u drugom poluvremenu uđe u neizvesnu i egal utakmicu.

Zvezda se u ovoj finalnoj seriji dosta  oslanjala na Bilija Berona, a Amerikanac je i ovaj duel otvorio trojkom u poslednjoj sekundi prvog napada i dao pozitivan momentum svojoj ekipi. Na to se nadovezao i Dejan Davidovac teškom trojkom pa je Zvezda povela s 6:0.

Partizan je na to odgovorio malo bržom igrom, a Đorđe Gagić je doprineo sa šest poena i dobrim skokom u napadu. A pomoglu mu je i to što je Odžo zaradio dva brza faula na početku utakmice. Ristić je dobio veću minutažu od onoga što je navikao i to je bila šansa za centre Partizana da odigraju bolje, a to su i Gagić i Nikola Janković koristili. Nadovezali su se Jaramaz i Nikolić sa poenima i crno-beli su poveli 18:11, ali je Rivers to presekao trojkom.

Generalno gledano, Partizan je bio taj koji je imao inicijativu u prvom poluvremenu, dobrom igrom Veličkovića je uspeo do prve dvocifrene razlike u toku druge deonice, čak je uspeo da ispravi i neuspelo zakucavanje Pejdža, potom i da pogodi za 36:22.

Ognjen Dobrić se našao u timu uprkos  prognozama, mada ga u prvih 20 minuta nije hteo šut za tri. Imali su crno-beli bolju energiju tokom prvog poluvremena, pa su na odmor otišli sa osam poena  prednosti, a zaslužan za to je zadužan Branko Lazić sa solidnom igrom. Utisak je da je Partizan mogao ovaj  deo igre da upotrebi i bolje i napravi veću razliku. Imao je i 14 poena prednosti, pa je Zvezda u nastavku dobila zadatak da juri osam razlike nedostatka. Ali, morala je pre svega da nadoknadi nedostatak u skokovima, pa i asistencijama.

I vrlo brzo je Zvezda preko Berona stigla do egala, tako da je praktično posle dva minuta igre u drugom poluvremenu anulirala sve ono što je tim Andree Trinkijerija radio i gradio tokom 20 minuta.

Osetila je Zvezda da je to momenat, Čović je dao trojku posle šuta za tri 1/7 i na taj način smo došli u totalni egal - 49:49. Na ulasku u poslednju deonicu Jankoviću je pukla arkada, a rezultat  je bio 52:52.

A kako je drugačije moglo sve da reši, nego u neizvesnoj završnici...


PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 75:76
(23:16, 19:18, 10:18, 23:24)

Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić.
Gledalaca: 6.500
Sudije: Ilija Belošević, Uroš Obrknežević, Uroš Nikolić.

PARTIZAN: N. Janković 5, Pejdž 8, Pušica, Marinković 5, Jaramaz 9, Veličković 8, Tanasković, Zagorac 7, Renfro 11, S. Janković 3, Gagić 11, Nikolić 8. Trener: Andrea Trinkijeri.

CRVENA ZVEZDA: Čović 8, Kešelj, Davidovac 13, Nenadić, Lazić 7, Faje 3, Beron 21, Dobrić, Ristić 2, Simanić 2, Rivers 8, Odžo 12. Trener: Milan Tomić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara