Pioniri Mege odbranili trofej Kupa!

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.02.18. | 17:26

Izabranici Aleksandra Čolića savladali Crvenu zvezdu

Pioniri Mege uspeli su da odbrane trofej u Mini-kupu BeoBasket 2018 koji se u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije održao u Nišu, pošto su u finalu savladali Crvenu zvezdu sa rezultatom 67:61 (23:19, 21:12, 6:12, 17:18).

Izabranici trenera Aleksandra Čolića potvrdili su ulogu favorita na Mini-kupu i u finalu pružili odličnu partiju pre svega u odbrani i na kraju stigli do zaslužene pobede.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Mege je bio Nikola Đurišić sa 19 poena, dok je odličnu partiju pružio i Lazar Andrić sa devet poena, 16 skokova i čak pet ukradenih lopti. U Crvenoj zvezdi najbolji je bio Filip Branković sa 22 poena i devet skokova, a on je i proglašen za najkorisnijeg igrača finala sa 27 sakupljenih indeksnih poena.

Pioniri Mege su u prvom poluvremenu konstantno bili u vođstvu, da bi na kraju prvih 20 minuta igre došli do maksimalnih 13 poena viška.

Posle nešto slabije treće četvrtine gde je viđeno malo poena, Crvena zvezda je uspela u finišu meča da spusti razliku na samo dva poena, ali su posle toga usledile dve sjajne odbrane pionira Mege posle kojih su usledili poeni iz kontre i sa linije slobodnih bacanja za "+6". Posle toga su pioniri Mege rutinski priveli meč kraju za veliko slavlje na terenu i odbranjen trofej Mini-kupa.


Crvena zvezda: Korlat, Arsović, Stankić, Živanović, Miletić 2, Dobrić 9, Marković 2, Vukas 13, Topalović 10, Bulić, Šaranović 3, Branković 22.

Mega Bemaks: Mihailović 8, Vučurović 5, Petojević 12, Andrić 9 (16 skokova, 5 ukradenih lopti, indeks 21), Stanojević, Đurišić 19 (6 skokova, indeks 21), Đapa, Vasiljević, Jović 9, Juričević, Marjanović, Milić 5. 

(FOTO: Mega Bemax / Dragoslav Žarković)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara