Pitino potvrdio: Treniraću Panatinaikos

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.12.18. | 10:45

Više nema dileme

Ćavi Paskval je definitivno dobio naslednika na klupi Panatinaikosa. To je Rik Pitino, kako je i najavljeno. Ovaj trenerski velikan je i sam to potvrdio na svom Tviter profilu.
"Želim srećan Božić svima! Hvala Dimitrisu Janakopulosu na jedinstvenoj prilici da treniram Panatinaikos, klub sa velikom tradicijom. Željan sam da pomognem", napisao je Pitino.

Pitinov menadžer se dogovorio s Panatinaikosom pre nekoliko dana, ali je potom ovaj trener uzeo malo vremena da razmisli o toj odluci.

Izabrane vesti

Pitino bi trebalo da debituje na klupi Panatinaikosa na meču protiv CSKA u petak 28. decembra. Vratiće se košarci prvi put posle 2017. godine.

Radi se o jednoj od legendi koledž košarke u SAD. Bio je šampion NCAA lige sa Kentakijem 1996. godine, a u karijeri je samostalno vodio još i Providens i univerzitet Boston. Takođe je imao i dva NBA angažmana. Od 1987. do 1989. godine vodio je Njujork Nikse, a od 1997. do 2001. Boston Seltikse. Poslednji angažman imao je u Lujvilu, gde je radio od 2001. do 2017. godine.

Foto: Reuters


tagovi

Rik Pitino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara