PLUS-MINUS: Novica ide preko, Beron je Zvezdin adut

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 10:54

Preko granice bi mogli da odu Vanja Marinković i Ognjen Dobrić

Prva utakmica finalne serije Košarkaške Superlige donela nam je atraktivnu košarku na veliki broj poena. U takvoj situaciji bolje se snašla ekipa Crvene zvezde koja je slavila s rezultatom 98:94 i večeras će pred navijačima Partizana tražiti šansu za brejk.

I sami košarkaši Crvene zvezde su nakon meča priznali kako im više odgovara igra na mali broj poena, te da kako serija bude odmicala, treba očekivati sve "ružniju" košarku. Sigurno je da će se večeras treneri taktički opredeliti za nešto čvršću igru u odbrani, pa će biti zanimljivo videti ko će se u takvoj situaciji bolje snaći.

Izabrane vesti

Novica Veličković (Partizan) – plus, granica 10,5 (kvota 1,85)

Duelima protiv Crvene zvezde, Novica Veličković uvek pristupa na potpuno drugačiji način. Košarkaš Partizana uvek se potrudi da protiv crveno-belih bude glavni motivator ekipe i pruža dosta više od svojih mogućnosti. Uostalom, videli smo to i u prvom meču ovog finala kada je podigao ekipu kada je to bilo najpotrebnije. Večeras se igra pred crno-belom publikom, što je motiv više za Novicu da pruži još jednu fantastičnu partiju.

Bili Beron (Crvena zvezda) – plus, granica 12,5 (kvota 1,85)

Ako je neko ove sezone blisatao u dresu crveno-belih kada se igrao večiti derbi, to je definitivno bio Bili Beron. Nagledali smo se njegovih majstorija u uzbudljivoj polufinalnoj seriji ABA lige, a Amerikanac je nastavio da "progoni" odbranu Partizana i minulog ponedeljka. Trojkama u pravi čas, Beron je omogućio Zvezdi da mirno diše, a kako se priča da će i naredne sezone ostati u klubu sa Malog Kalemegdana, eventualni trofej u Košarkaškoj Superligi mogao bi da bude kruna svega toga.

Vanja Marinković (Partizan) – plus, granica 11,5 (kvota 1,85)

Još jedan igrač koji ima poseban motiv kada igra protiv Crvene zvezde je Vanja Marinković. Setimo se samo nedavno odigranog polufinala ABA lige protiv istog rivala. Košarkaš Partizana je na Jadranu u ligaškom delu sezone imao prosek od 10,5 poena po utakmici, da bi u tri utakmice protiv crveno-belih sasuo ukupno 50 poena. Kada se sve to matematički preračuna, dođe se do brojke od 16,6 poena po susretu. Vanja se u prvom meču finalne serije zaustavio tačno na 11 poena, pa će večeras sigurno imati želju da doda i koji poen više.

Ognjen Dobrić (Crvena zvezda) – plus, granica 10,5 (kvota 1,85)

Pogled na statistiku kaže nam da je i Ognjen Dobrić večeras ozbiljan kandidat da ode preko ponuđene margine. Ovaj košarkaš bio je među najefikasnijima u domaćoj ekipi u ponedeljak sa 16 postignutih poena, a solidne partije pružio je i protiv Mega Bemaksa u polufinalu domaćeg šampionata. Ruku na srce, na gostujućem terenu biće znatno teže doći do dobrog učinka, ali je sigurno da će Milan Tomić forsirati šut sa distance koji Dobriću i te kako leži. Naime, ove sezone na Jadranu pogađao je u 41,4% slučajeva.

Nikola Janković (Partizan) – minus, granica 8,5 (kvota 1,85)

Neće biti Nikoli Jankoviću lako ni večeras pod košem, jer će ga sa druge strane ponovo sačekati Majkl Odžo. Na prvom susretu je košarkaš Partizana uspeo da dođe do osam poena, međutim uz dosta muke i veoma slab procenat realizacije šuta. Zbog toga je on jedan od glavnih kandidata da ostane "u minusu" večeras u redovima crno-belih.

Kejsi Rivers (Crvena zvezda) – minus, granica 13,5 (kvota 1,85)

Šta se to uvek desi Kejsiju Riversu kada igra protiv Partizana, ostaće potpuna nepoznanica. Nije se Amerikanac proslavio u polufinalu ABA lige, gde je na tri meča ostao na proseku od tačno osam poena. U ponedeljak je pružio jednu od slabijih partija u poslednjih nekoliko nedelja, pošto je došao do samo tri poena u "Pioniru". Zbog svega toga deluje da je Rivers večeras miljama daleko od ponuđene granice.

KOŠARKAŠKA SUPERLIGA SRBIJE – IGRAČI

Aleks Renfro (Partizan): 1,85 (granica 11,5) 1,85
Markus Pejdž (Partizan): 1,85 (granica 8,5) 1,85
Rade Zagorac (Partizan): 1,95 (granica 7,5) 1,75
Filip Čović (Crvena zvezda): 1,85 (granica 11,5) 1,85
Boriša Simanić (Crvena zvezda): 1,85 (granica 7,5) 1,85
Majkl Odžo (Crvena zvezda): 1,85 (granica 8,5) 1,85

KOŠARKAŠKA SUPERLIGA SRBIJE – PLEJ-OF, FINALE

Sreda
19.00: (1,80) Partizan (14,5) Crvena zvezda (2,15) /u seriji 0:1/

Napomena: Kvote i granice su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara