PLUS-MINUS: Odžo je nepremostiva prepreka pod košem, Bitadze će imati problema

Vreme čitanja: 4min | pet. 12.04.19. | 12:30

Vreme je za veliko finale regionalne košarkaške lige (19.00)

Godina je prošla, a družina u finalu je ista. Crvena zvezda i Budućnost će se boriti za titulu, slavu i učešće u Evroligi naredne sezone, isto kao i pre godinu dana. Oba tima su do finala došla posle iscrpljujućih polufinalnih serija protiv Partizana i Cedevite, pa će biti zanimljivo videti ko se bolje odmorio i pripremio za najvažnije okršaje u sezoni.

Poznato je da Zvezda neće moći da računa na Džoa Reglanda, dok za Budućnost još odavno ne igra Nikolu Ivanović. Drugih kadrovskih problema nema, pa će večeras sigurno biti vatreno u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pred, sasvim izvesno, punom dvoranom.

Izabrane vesti

Majkl Odžo (Crvena zvezda) - plus, indeks - granica 11,5
Partizan je imao velikih problema da zaustavi Odža pod košem, pa je teško dolazio do skokova, što je automatski značilo i koji posed manje za crno-bele. Večeras nas verovatno očekuje slična priča, pa će Goga Bitadze sigurno imati problema da ga zaustavi. Odžo bi mogao da prebaci granicu od 8 poena, ali je ovde sigurnije ići na indeks, jer će Zvezdin košarkaš sigurno imati dosta uhvaćenih lopti.

Goga Bitadze (Budućnost Voli) - minus, indeks, 18,5
Istim rezonom, očekujemo da Gruzijac podbaci na ovom susretu. Budućnost će biti pod velikim pritiskom na tribina, što će se na početku sigurno odraziti na igru crnogorske ekipe, a samim tim i igru Bitadzea. Preko puta će biti Odžo, koji neće biti nimalo laka prepreka za najkorisnijeg igrača Jadranske lige ove sezone, pa ovde treba „gađati“ minus na indeks.

Edvin Džekson (Budućnost Voli) - plus, poeni, granica 10,5
Francuz je bio najkonstantniji igrač Budućnosti u polufinalnoj seriji protiv Cedevite. U svakom meču je prilično doprineo pobedi, te je samo u prvom duelu bio na poen od dvocifrenog učinka. Tokom sezone je pružao sasvim solidne partije i igrao je bolje kako sezona odmiče, pa može biti „kec u rukavu“ koji će izvući trener gostujuće ekipe, Jasmin Repeša.

Nemanja Gordić (Budućnost Voli) - plus, poeni, granica 8,5
Možda pomalo iznenađujuće, Gordić je bio najbolji pojedinac polufinalne serije protiv Cedevite. Na svakom meču je bio dvocifren, a vrlo dobro se pokazao i u oba susreta protiv Crvene zvezde u regularnom delu sezone, pošto je kombinovano ubacio čak 25 poena. To je dosta više od granice koja mu se predviđa za večeras, pa bi trebalo komotno da je prebaci.

Stratos Perperoglu (Crvena zvezda) - plus, poeni, granica 11,5
Sa druge strane, Budućnost još pamti onu sjajnu partiju Grka iz drugog duela ove sezone u Beogradu. Perperoglu je tada ubacio čak 23 poena i bio najbolji pojedinac na susretu. Može se reći da je sjajni košarkaš jedan od najzaslužnijih što je Crvena zvezda tako lako pobedila Partizan u majstorici, a nema sumnje da će sjajnu seriju rezultata pokušati da nastavi i večeras.

Majk Cirbes (Crvena zvezda) - plus, poeni, 7,5
Nemac igra po sistemu toplo-hladno, te deluje da mu je teško uhvatiti nit. Ipak, protiv Budućnosti kao da ove sezone ima neki poseban motiv, pošto je u dva duela u regularnom delu sezone ubacio neverovatnih 30 poena, što je daleko iznad njegovog proseka. Protiv Partizana je bio na visini zadatka, pa će Tomić od njega ponovo očekivati dobru partiju.

Kej Si Rivers (Crvena zvezda) - minus, poeni, 9,5
Amerikanac kao da ne može da uđe u prepoznatljivu formu. Dosta više se od njega očekivalo u polufinalu protiv Partizana, ali je on samo u prvom okršaju sa crno-belima uspeo da prebaci 10 poena. U ostala dva susreta je bio sasvim skroman, pa je oba završio sa po 6 poena. S obzirom na to da Budućnost ume da odigra kvalitetno u odbrani, vrlo je moguće da će Zvezdin košarkaš i večeras podbaciti poenterski.

Noris Kol (Budućnost Voli) - plus, poeni, granica 12,5
Ako neko može da povuče podgorički tim do pobede, to je sigurno Noris Kol. Polufinale protiv Cedevite odigrao je na nivou, pa sigurno motivisan ulazi u okršaje protiv beogradskih crveno-belih. U drugom delu sezone, kada je Budućnost gostovala u Hali „Aleksandar Nikolić“ ubacio je sjajnih 18 poena na svom debiju u ABA ligi ove sezone. Sve ovo ukazuje na to da će domaći igrači večeras imati pravu malu glavobolju.

ABA LIGA - IGRAČI
O. Dobrić (Crvena zvezda): 1,75 (granica 7,5) 1,95
B. Beron (Crvena zvezda): 1,85 (granica 12,5) 1,85
Dž. Bel (Budućnost Voli): 1,85 (granica 7,5) 1,85
E. Klark (Budućnost Voli): 1,85 (granica 12,5) 1,85

Zvezda i Budućnost - 369 dana kasnije

ABA LIGA - FINALNA SERIJA

Petak
19.00: (1,45) Crvena zvezda (15,0) Budućnost (3,05)

Napomena: Kvote su podložne promenama. Kompletnu ponudu možete pronaći na OVDE

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press, Star sport


tagovi

ABA ligaABA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara