Pobeda za kraj putešestvija i pozivnica za Grobare

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 09:03

Za Nenada Čanka dobro je što bi trebalo da može da računa na kompletan igrački kadar

Košarkaši Partizana seriju od tri gostovanja završavaju utakmicom sa Krkom u Novom Mestu u okviru četvrtog kola Jadranske lige, a u hali Leon Štukelj tražiće i priliku da zabeleže prvu pobedu na toj mini turneji. Posle poraza od Mornara u Baru i Valensije u Evrokupu u mečevima u kojima takvi ishodi nisu predstavljali neko iznenađenje, ekipa Nenada Čanka ima svojevrstan imperativ pobede nad Krkom, jer bi drugačiji ishod predstavlja istovremeno i senzaciju i ozbiljan korak unazad u ambicijama crno-belih da se dokopaju mesta koje vodi u plej-of.

Za trenera Partizana dobro je što bi trebalo da može da računa na kompletan igrački kadar. Pre nekoliko dana u Valensiji utakmicu su sa tribina gledali Rade Zagorac i Bondža Si zbog lakših povreda. To se osetilo u igri beogradske ekipe, koja se još i dobro držala u većem delu utakmice protiv bivšeg evroligaša. Takođe, centar Džok Lendejl je igrao "rovit" kao i kapiten Novica Veličković. Ipak, imao je Partizan od tada sasvim dovoljno vremena da se spremi za Krku koja se vratila u elitni rang regionalnog takmičenja posle godinu dana igranja u drugoj Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

Ako gledamo tradiciju u međusobnim okršajima, ona je apsolutno na strani beogradskih crno-belih koji su na osam gostovanja u Novom Mestu u prethodnih deset godina izgubili samo jednom i to u oktobru 2013. godine. S obzirom na kvalitet igračkog kadra oba kluba, kao i ambicije u sezoni koja je tak počela, Partizan u ovu utakmicu mora da uđe kao apsolutni favorit. Crno-beli su u prva tri kola zabeležili dve pobede i jedan poraz, dok Krka ima obrnut učinak.

Eventualna pobeda na slovenačkom ekipom dala bi i dodatni impuls navijačima Partizana koje je ionako uhvatila euforija ove sezone i istovremeno bi predstavljala dobru pozivnicu za sledeće dve utakmice koje crno-beli igraju u Beogradu - u utorak protiv francuskog Asvela u hali Pionir u Evrokupu, odnosno Zadra u Jadranskoj ligi i to u Beogradskoj areni u petak.

Utakmica četvrtog kola Jadranske lige u hali Leon Štukelj u Novom Mestu počinje u 17 sati uz direktan prenos prvom kanalu televizije Arena Sport.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Mega - Olimpija 81:77
/Mišković 18 - Lapornik 19/

Subota
17.00: (2,70) Krka (14,5) Partizan (1,55)
21.00: (1,85) Crvena zvezda (-17,5) Igokea (1,85)

Nedelja
17.00: (1,85) Zadar (14,0) Mornar (2,10)
19.00: (3,05) Cibona (15,0) Cedevita (1,45)

Ponedeljak
18.00: (1,05) Budućnost (27,0) FMP (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

ABA ligasportsko klađenjeNenad ČanakKK PartizanKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara