Poceko je probio barijeru, ali želi korak dalje

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.19. | 08:33

Dinamo Sasari traži novi brejk na gostujućem terenu protiv Venecije

Nakon četiri meča finalne serije u Palakanestru, nijedan tim nije uspeo da dođe do osetnije prednosti. Naprotiv, u peti susret timovi ulaze potpuno poravnati, te prva četiri susreta kao da se nisu ni igrala, 2:2. Naravno, pošto se serija približava kraju pritisak nije ni nalik onom sa početka, pa će igrači morati psihički dobro da se pripreme i treba očekivati vatrenu borbu.

Sasari još uvek nije bio u prilici da povede u ovoj seriji. Venecija je trijumfovala u prvom meču na i to nakon velike drame, 72:70. Četa Đanmarka Poceka je znala da mora da uzvrati u drugoj utakmici i to je i učinila prilično dominantno, 80:66, te smo potpuno poravnati otputovali na Sardiniju, što je logično više odgovaralo sastavu Dinama.

Izabrane vesti

Međutim, očigledno je da se nakon pobede u Veneciji u Pocekovoj ekipi desilo opuštanje, pa je Venecija gotovo bez ikakvih problema došla do trijumfa pred gostujućim navijačima i tako ponovo na sebe preuzela prednost domaćeg parketa, 76:73. Time je ekipa iz zalivskog grada produžila seriju nepobedivosti na parketu Sasarija na pet utakmica i navijači domaćih su bili zabrinuti oko toga da li je njihovim tim može izboriti sa pritiskom i tradicijom.

I očigledno je Đanmarko Poceko vrhunski odradio posao. Sasari je od samog starta preuzeo sve u svoje ruke u četvrtom meču i prednost je do poluvremena narasla i do dvocifrene. Usledilo je novo opuštanje, ali je italijanski stručnjak iskusno to presekao minutom pauze nakon kojeg se Dinamo vratio na maksimalnih plus 16 koliko je bilo na kraju treće deonice. Iako je Venecija uspela da uzvrati u poslednjoj četvrtini i u jednom trenutku priđe i na samo tri poena zaostatka, ekipa sa Sardinije je uspela da održi prednost i slavi rezultatom 95:88.

Na poslednjem duelu u nizu najbolji u redovima Sasarija bio je Rašon Tomas sa 19 poena, a iznenađujuće dobru partiju pružio je Džek Kuli koji je došao do 18 poena. Njemu je samo jedan skok nedostajao da zabeleži dabl-dabl učinak. Preko puta, u timu Venecije se istakao Markiz Hejns sa 22 poena, dok je Ostin Daje došao do 16 poena.

Nijedni ni drugi nemaju nikakvih problema sa povredama i potpuno spremni će dočekati možda i odlučujuću utakmicu u seriji. Tim koji dobije biće na samo korak od osvajanja titule šampiona Italije, dok će poraženi morati da juri veliki zaostatak i dobije preostala dva meča u seriji kako bi došao do pehara.

Statistika nam kaže da je Sasari umeo da porazi Veneciju pred njihovim navijačima. Zapravo, ekipa sa Sardinije u tekućoj deceniji ima više pobeda na parketu Lavova nego li oni sami. Naime, tim koji trenutno sa klupe predvodi Poceko je trijumfovao u osam navrata, dok tim iz zalivskog grada ima svega pet pobeda.

Bilo kako bilo, očekuje nas zaista sjajna borba. Tim sa Sardinije juri drugi trofej Palakanestra, dok će Venecija pokušati da osvoji ovo takmičenje po četvrti put.

Četvrti meč nam je doneo veliki broj poena, nešto što smo već ranije tokom serije i napomenuli. Jednostavno, jednom je morala biti probijena barijera, jer ekipa sa Sardinije tokom čitave sezone igra ofanzivno i dinamično. Peti duel bi mogao biti drugačiji u odnosu na prethodni, jer Venecija pred domaćom publikom uglavnom lomi protivnika defanzivnom taktikom. Ipak, ne bi bilo čudno da vidimo određene promene večeras.

ITALIJA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Utorak
20.45: (1,80) Venecija (14,5) Dinamo Sasari (2,15) /u seriji 2:2/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara