Nikola Radovanović
Nikola Radovanović

Porodica Radovanović uzvraća: Budućnost kršila zakon, terali nas svuda samo ne u Partizan, Simanić proživeo istu torturu

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.01.19. | 15:55

Otac Dragan zahvalan Bogu što je izvukao dete iz Bijeljine, kaže da bi to uradio i po cenu da Nikola prestane da se bavi košarkom

Budućnost je udarila po “nečasnom“ Partizanu, crno-beli su prećutali, ali zato udarac uzvraća porodica Nikole Radovanovića, 15-godišnjeg košarkaša koji je, kako je ekskluzivno otkrio MOZZART Sport, prešao u beogradski klub. U otvorenom pismu koje nam je na mejl adresu stiglo od Nikolinog oca Dragan iz Nevesinja porodica Radovanović tvrdi da je mladi igrači proživljavao pravu torturu u Bijeljini, te da je Budućnost od Partizana odbila obeštećenje “daleko veće od tržišnog“ sa jasnom namerom da on pređe bilo gde, samo ne u crno-beli tabor.

Na sličan način, tvrde Radovanovići, u Bijeljini su postupali i prema sadašnjem igraču Crvene zvezde Boriši Simaniću.

Izabrane vesti

A šta su tačno radili u Budućnosti? Radovanovići uveravaju da je klub iz Bijeljine u poslednje dve godine nekoliko puta prekršio i zakon time što je dete bez konsultacija sa roditeljima prebacivao iz škole uz školu, da ga je bez odobrenja porodice odvodio u inostranstvo, pa i da je pokušao da falsifikuje Nikolin potpis?! Pride sve to vreme nije imao nikakvu komunikaciju sa roditeljima?!

Zbog svega toga, porodica Radovanović je po svaku cenu želela da izbavi Nikolu iz te situacije. Čak i po cenu da prestane da igra košarku. Dodaje Dragan Radovanović da sve ovo piše ponajviše da bi upozorio druge roditelje. U prilogu i Nikolina fotografija iz dečačkih dana, sa Partizanovom kapom na glavi, kao dokaz da je oduvek bio navijač crno-belih i da zato nije imao dilemu kada je dobio ponudu.

Pismo Dragana Radovanovića prenosimo u celosti, uz manje redakcijske korekture.
U ime porodice Radovanović, obraćam vam se povodom neistina koje je trener KK Budućnost iz Bijeljine, Dario Čojić, javno izneo u vezi sa prelaskom Nikole Radovanovića u KK Partizan iz Beograda.

Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija (slika u prilogu), stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan.

Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema.

Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik  i trener kluba pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan.

Želim da jasno naglasim, kako smo kao porodica svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine.

Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete.

Sportski pozdrav,
Dragan Radovanović
“.


tagovi

Nikola Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara