Posle 14 godina: Brejk Baskonije u Moskvi, CSKA visi za Fajnal-for!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.19. | 20:56

Poarije i Hilijard probudili nadu da će domaćin predstojećeg Fajnal fora ipak gledati omiljeni tim u borbi za evroligaški pehar

Imao je CSKA vođstvo od 2:0 i ništa posle toga. Baskonija je posle teškog poraza u prvom meču u Moskvi uzvratila Armejcima i brejkom na strani sebi obezbedila mogućnost da sa dve pobede na domaćem terenu izbori učešće na Fajnal foru čiji će biti domaćin - 78:68.

Zasluga pre svih Vensana Poarijea i Daruna Hilijarda, koji su u odlučujućim trenucima zasipali koš Moskovljana. Poarije odmah na početku kada su se gosti iz Španije rezultatski i odlepili, a bilo je 30:18 posle trojke Meta Dženinga već na početku druge četvrtine,  a Darun Hilijard kad se meč lomio, a tu pre svega mislimo na početak poslednje kvartala. Još pre toga je Baskonija treću deonicu završila serijom 11:0 za vođstvo od 66:52, da bi potom Hilijard sa dve trojke održao goste u prednosti (72:58).

Izabrane vesti

Nije naravno CSKA tek tako odustao, Nando De Kolo, Kori Higins i Karl Hajns su primakli domaće na 65:72 nešto manje od četiri minuta pre kraja, ali su potom krenuli da se ispucavaju i to nije izašlo na dobro. Minut i po bez koša, pa Marselinjo Uertas jedno bacanje sa penala, zatim ofanzivni skok Poarijea i asistencija za koga drugog no Hilijarda i Baskonija je opet na plus 10.

Tad već CSKA pokušava sa očajničkim šutevima... Koliko je samo malo vremena bilo potrebno da takvo raspoloženje zameni početnu aroganciju u Moskvi. Posle onih 94:68 u prvom meču pomislili su Armejci da će mnogo lakše do završnog turnira u Vitoriji. Sad je pitanje hoće li uopšte tamo.

Hilijard je meč završio sa 16 poena, Poarije je dodao 14 uz čak 15 skokova! Šejvon Šilds je stao na 15 poena, a dvocifren je bio i Patrisio Garino sa 11. Na drugoj strani 15 poena Korija Higinsa, po 14 Vila Klajburna i Serhija Rodrigeza, nije bio ni izbliza ubitačan kao u prvoj utakmici.

Otud i prva pobeda Baskonije u Moskvi posle 2005. godine! I prvi plej-of brejk u Moskvi bilo kog evroligaškog tima posle punih 11 godina!

(FOTO: Reuters)


tagovi

KK CSKA MoskvaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara