Posle prvog Evropljanina, prva žena glavni trener u NBA?

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 09:06

Beki Hemon na razgovoru s Milvoki Baksima

Vrlo interesantna vest nam stiže iz Sjedinjenih Američkih Država - posle prvog Evropljanina u NBA ligi, sada bismo mogli da dobijemo prvu ženu koja bi mogla da postane glavni trener u najjačoj ligi na svetu pošto Milvoki Baksi imaju zakazan intervju sa Beki Hemon.

Hemon je u San Antonio Sparsima od 2014. godine, a sada je objavljeno da je čeka intervju sa Milvokijem.

Izabrane vesti

Ona je zapravo prvi ženski asistent trenera u NBA ligi, a ukoliko postane glavni trener tako će ispisati istoriju jer to do sada nijednoj dami nije pošlo za rukom.

Zanimljivo je da Baksi razmatraju još jednog pomoćnika trenera iz Sparsa - Etorea Mesinu. I on je na potencijalnoj listi Milvokija za preuzimanje uloge prvog trenera. Čak su i Džejms Borego i Ime Udoka imali razgovore sa ljudima iz Baksa.

Kakogod, Beki će postati prva žena koja će biti na razgovoru za posao prvog trenera. Ona nije prvi kandidat na listi Baksa, ima tu još mnogo imena, ali je Generalni menadžer Milvokija Džon Horst bio dovoljno intrigiran da pita Sparse da razgovara sa Hemon.

Hemon je već vodila ekipu Sparsa na Letnjoj ligi 2015. godine. Šest puta je nastupala na Ol Star mečevima u svojoj 16-godišnjoj WNBA karijeri. Završila je sa igračkom karijerom 2014. godine i prihvatila da radi sa Gregom Popovičem u San Antoniju.

Pored nje i Mesine, Milvoki razgovara i sa Stivom Klifordom, Montijem Vilijamsom, kao i Majkom Budenholzerom.

Podsećamo, Igor Kokoškov postao je prvi Evropljanin glavni trener u NBA ligi.

Foto: Action images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara