Poslednja šansa ili utakmica bez pritiska?

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.01.19. | 09:40

Možda predstojeći susret protiv nekadašnjeg evropskog šampiona može da se gleda kao poslednja šansa za ovu generaciju da ostvari neki ozbiljniji rezultat u Evrokupu, ali svima u timu je jasno da će se u momentu podvlačenja crte najviše gledati samo jedno - ostvareno u Jadranskoj ligi

Loša igra u Zagrebu i težak poraz od Cedevite došli su kao poslednji znak upozorenja da je Crvenoj zvezdi potrebno restartovanje sistema, jer je umor stigao i prestigao igrače u crveno-beloj opremi. Klupska sezona je, ipak, takva da neće omogućiti neki ozbiljniji odmor dok završetka finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća, posle čega su zakazane dve poslednje runde kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

Zato izabranici Milana Tomića moraju da stisnu zube i pokušaju da izguraju period koji dolazi. Januar je bio zastrašujućeg ritma, Crvena zvezda je sve utakmice regionalnog takmičenja izgurala bez problema - izuzev meča u Zagrebu - dok je u Evrokupu posle tri uzastopna poraza situacija iskristalisana - utakmica protiv Limoža (TV Sportklub, 21.00) može da zasluži etiketu "samo se pobeda računa". Ali... Ako i do brejka dođe, onda će srpski šampion čekati rasplet susreta u Malagi dan kasnije, gde Valensija mora da pobedi Unikahu kako bi Crvena zvezda ostala u igri za četvrtfinale. 

Izabrane vesti

Možda predstojeći susret protiv nekadašnjeg evropskog šampiona može da se gleda kao poslednja šansa za ovu generaciju da ostvari neki ozbiljniji rezultat u Evrokupu, ali svima u timu je jasno da će se u momentu podvlačenja crte najviše gledati samo jedno - ostvareno u Jadranskoj ligi. Zbog toga crveno-beli ne bi trebalo da osećaju pritisak moranja jer, gledajući momenat u kojem se ekipa nalazi, nije u poziciji da postavlja uslove i pravi ozbiljnije evropske kalkulacije. 

To, opet, ne znači da će Crvena zvezda u Francuskoj igrati bez želje ili motivacije. Kako god se dvoboj završio, Crvena zvezda mora da iskoristi trenutak kako bi započela proces isceljivanja. To je direktno poručio i Milan Tomić.
"Jako nam je značajno da dobro odigramo ovu utakmicu, moramo da budemo maksimalno spremni, iako je situacija sada 50-50, jer zavisimo i od drugih rezultata u grupi. Zato naš deo moramo da odradimo do kraja u naredne dve utakmice i dođemo do pobeda, pa ćemo videti za šta će to biti dovoljno. Očekuje nas ekipa Limoža koja će biti vrlo motivisana jer žele prvu pobedu u grupi, do koje su mogli da stignu i u dve vrlo neizvesne utakmice sa Unikahom. Fizički izuzetno snažna, visoka ekipa, koja ima svoj kvalitet", istakao je trener crveno-belih Milan Tomić.

Limož je već otpisan i nema čak ni teoretsku šansu da se bori za prolaz dalje. Igrači Fransoe Peronea pokazali su da mogu da budu opasan takmac i da njihovo dobro šutersko veče malo šta može da pokvari. Pogotovo kada su Aksel Butej i Dvajt Hardi u svojoj zoni komfora. Kako se može čuti, najbolji trojkaš ekipe Ajzea Majls trebalo bi da se vrati u tim za susret sa Zvezdom, baš kao i nekadašnji igrač Partizana Samardo Semjuels. Obojica su zbog manjih povreda bili u civilu protiv Unikahe u prošlom kolu TOP 16 faze, a onda i protiv Antiba u domaćem prvenstvu. Bilo kako, za Limož ova utakmica nema takmičarski značaj, ali svakako neće propustiti priliku da odmeri snage protiv nekadašnjeg evroligaša iz Beograda, pa čak i proba da se revanšira za ubedljiv poraz u prvom kolu. 
"Očekujem da odigramo bolje nego u Zagrebu, moraćemo čvršće i sa više energije. Sada znamo ekipu Limoža, videli smo u pripremi ove utakmice, ne računajući naš meč na startu tamičenja, da su odigrali dve potpuno izjednačene i neizvesne utakmice sa Unikahom, što takođe govori o njihovom kvalitetu. Fizički su snažni, imaju dobre skakače, dobra šuterska ekipa protiv koje ćemo morati da odigramo dobro kako bi došli do pobede, koja bi mogla da nas ostavi u trci za plasman u narednu fazu. Svesni smo da ne zavisi sve od nas, ali želimo naš deo posla do kraja da uradimo kako treba, pa ćemo videti", naglašava Ognjen Dobrić.

Crvena zvezda će i u ovom susretu biti lišena pomoći Majka Cirbesa, koji u Beogradu trenira individualno i polako se vraća u ritam, ali i povređenog kapitena Branka Lazića, kao i Alekse Radanova.

EVROKUP, TOP 16 - PETO KOLO: 

Utorak

19.00: (2,15) Monako  (14,50)  Alba (1,80) 
21.00:  (2,70) Limož  (14,50)  Crvena zvezda (1,55) 

Sreda

18.00: (2,15) Zenit (14,50) Uniks (1,80)
20.00:  (1,60) Partizan  (14,50)  Lijetuvos Ritas (2,55) 
20.00:  (1,17) Andora  (20,00)  Cedevita (5,50) 
20.00:  (2,55) Frankfurt  (14,50)  Ulm (1,60) 
20.30:  (2,10) Asvel  (14,00) Lokomotiva Kubanj (1,85) 
20.45:  (1,80) Unikaha  (14,50)  Valensija (2,15) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

Milan TomićKK Limož

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara