Željko Drčelić (desno) i potpredsednik UO Crvene zvezde Živorad Vasić (©Star Sport)
Željko Drčelić (desno) i potpredsednik UO Crvene zvezde Živorad Vasić (©Star Sport)

Predsednik Zvezdinog UO: Hala da bude podeljena na crveno i crno kao nekad, zapitajmo se zašto nije tako

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 20:48

"Izmirili smo obaveze prema ekipi i veći deo prema državi, ova uprava radi odlično", kaže Željko Drčelić

Krajem oktobra košarkaški klub Crvena zvezda dobio je novi Upravni odbor, na čijem čelu se našao poznati privrednik Željko Drčelić.

On je u razgovoru za Republiku pričao o finansijskom stanju kluba, planovima za naredne godine, ali i večitom rivalu.

Izabrane vesti

"Situacija u klubu je stabilna. Izmirene su sve obaveze prema igračima i stručnom štabu, kao i veći deo obaveza prema državi. Mogu da kažem da je dosadašnje rukovodstvo radilo odličan posao u prethodnom periodu", rekao je Drčelić za Republiku i istakao da je "država stala iza sporta kao nikad niko".

Subota, 20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Igokea (1,85)

Kada su u pitanju planovi za budućnost, postoji mnogo akcija na kojima će se raditi.

"Van osnovnog cilja kom svi težimo, a to su trofej i rezultati, postoji još nekoliko. Finansijska stabilnost, dugoročni razvoj Crvene zvezde, razvoj mlađih kategorija, infrastrukturni razvoj, trenažni centar, jačanje pozicije našeg kluba na regionalnom i evropskom nivou, društvena odgovornost, akcije, pozitivan uticaj kluba na zajednicu, humanitarni rad i, možda najbitniji deo, idealan odnos - predsednik-upravni odbor-stručni štab-igrači-navijači", rekao je prvi čovek UO, uz napomenu da "Zvezda već ima kvalitetan igrački kadar", te da "je jako bitno da se uspostavi bliska saradnja sa svim klubovima iz SD Crvena zvezda".

Drčelić je o večitom rivalu govorio sa poštovanjem i u pomirljivom tonu.

"Partizan je naš najveći rival u svim sportovima otkad postojimo. Imam dosta prijatelja među navijačima večitog rivala i uvek je između nas vladalo sportsko poštovanje. Na terenu smo neprijatelji, van toga imamo dobar odnos. Moja želja je da se nadmudrujemo i borimo na terenu. Neka uzor svima budu igrači oba tima. Ja bih lično bio srećan da svaki derbi hala bude podeljena na crvenu i crnu boju, što je nekada bio slučaj, a mi svi treba da se zapitamo zašto nije i sada. Mislim da Crvena zvezda i Partizan treba da zauzmu zajedničku strategiju po pitanju ABA lige, Evrolige i smera srpske i evropske košarke. Želim im srećne novogodišnje i božićne praznike".


tagovi

Željko DrčelićKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara