Maksi Kleber (©AFP)
Maksi Kleber (©AFP)

Preskočio Evrobasket u domovini i dobio novi ugovor: Kleber još tri godine u Dalasu za 33.000.000 dolara

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.09.22. | 16:52

Nemački reprezentativac govorio produžetak saradnje sa Maveriksima

Iako je Nemačka domaćin, Maksi Kleber je odlučio da ne igra na Evrobasketu. Zahvalio se selektoru Gordonu Herbertu na pozivu, a izgleda da mu se odluka isplaćuje i to baš novčano. Kako prenosi Šams Čaranija, 30-godišnji centar je dogovorio produžetak saradnje sa Dalasom težak 33.000.000 dolara.

Bivši igrač minhenskog Bajerna stigao je u NBA pre pet godina. Leta 2019. godine potpisao je četvorogodišnji ugovor težak 35.600.000 dolara, ali pošto je ušao u poslednju godinu saradnje, ovo leto mu je bilo veoma bitno.

Izabrane vesti

Kao glavni razlog da preskoči Evrobasket u domovini naveo je iscrpljenost.

"Posle dve iscrpljujuće godine, oblikovane pandemijom sa kratkim pauzama, iskoristiću ovo leta da se mentalno i fizički odmorim. Imaću priliku za to po prvi put od leta 2019. godine. Voleo bih da igram za reprezentaciju, ali doneo sam tešku odluku da preskočim Evropsko prvenstvo ovog leta", rekao je Kleber.

Dok se nemačka reprezentacija sprema za osminu finala kontinentalne smotre u Berlinu, Kleber se obezbedio do leta 2026. godine.

Od kako je stigao u Teksas dobio je priliku da se dokaže. Vremenom postao bitan član rotacije, a kako stoje stvari neće skorije menjati sredinu. Odigrao je 326 mečeva u ligaškom delu sezone, uz prosek od 7,1 poena i 4,8 skokova. Kao i 31 u plej-ofu, gde je beležio 7,5 poena i 4,7 uhvaćenih lopti.


tagovi

Dalas MaveriksMaksi Kleberkošarkaška reprezentacija NemačkeEvrobasket 2022

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara