Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić

Promašene 23 trojke i 10 minuta za optimizam

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.01.19. | 10:31

Poraz Partizana od Monaka u jednoj rečenici

Kada bismo utakmicu Partizana i Monaka morali da sažmemo u jednu rečenicu, onda bi ona glasila: čak 23 promašene trojke i 10 minuta dobre igre u poslednjoj deonici.

Partizan je na nivou cele utakmice šutirao za tri poena 11/34. To čak i ne izgleda toliko očajno kako je bilo na poluvremenu - 2/16. Ukupno je Partizan promašio 23 šuta za tri poena. Što je mnogo - mnogo je. O tome je govorio i trener Andrea Trinkijeri posle utakmice.

Izabrane vesti

Monako je izašao potpuno spreman za ovaj meč, znao je šta želi i rešio je da se kocka. Zatvorio je prilaze košu (probijao ih samo povremeno Nikola Janković), dopuštao je bekovima da slobodno šutiraju ka košu. Na sve to se nadovezao jako loš šuterski dan crno-belih i onda smo dobili to što smo dobili. Lopta je konstantno udarala o obruč, a Monako je povećavao prednost.
Nismo loša ekipa što se tiče šuta. Imali smo otvorene šuteve.  Ne bih rekao da smo forsirali. Sami smo bili. Možda treba više da vežbamo šut. Ubacićemo na sledećem treningu svi po 500. Kad loše šutiraš dođeš sutra na trening pa ubaciš malo više. Čuvali su dobro reket“, rekao je Stefan Janković za MOZZAR Sport posle utakmice.

I upravo su pomenuti bekovi loše odigrali u šutu. Evo možemo da krenemo od najiskusnijeg  Aleksa Renfroa kojije za tri poena šutirao 0/6, a za dva poena 0/3. Dodatni komentar nije potreban. Potom, Vanja Marinković je gađao 0/4 za tri, 0/2 za dva poena. Markus Pejdž je imao 2/4 i bio među boljima, kao i Aleksej Nikolić sa 3/6, dok je i centar Džok Lendejl šutnuo pet puta za tri poena i dva puta pogodio.

Dakle, sve pomenuto je miks lošeg šuterskog dana, odlične defanzive Monaka i slabe organizacije napada crno-belih. Retko smo videli tečnu akciju, posebno u prvom poluvremenu. Zato je Monako stigao prvo do 14, a u trećoj deonici i do 21 poena razlike.

Retke su bile akcije poput one između Renfroa i Nikole Jankovića, kada je centar ”odmotao“ iz pika i zakucao. Mahom smo gledali mučenje u napadu, po sistemu ”zabodi pa vrati povratnu“, pa je i to rezultiralo brojnim šutevima sa distance.

I Trinkijeri se dotakao šuta u komentaru posle utakmice.
Moramo da pogledamo snimak, da pronađemo greške i nadam se da nećemo opet da idemo u školu. Sutra svi na autobus, idemo do Morave, opraćemo ruke, pa ćemo videti hoćemo li sve pogoditi... Sada bez šale. Mora da se pogađa 500 šuteva dnevno, to igrači znaju. Moramo da ubrzamo igru i da pogodimo više šuteva“, rekao je Trinkijeri.

Ako je išta dobro u ovom  porazu Partizana to je razlika od ”samo“ četiri poena, a još važnije je to što se domaćin nije predao već je probao da preokrene nemoguće.

Ta borbenost može da bude baza na kojoj će da se gradi timski duh. A time je očigledno bio zadovoljan i trener Partizana. Upravo nam je o tome govorio Janković.
Spremili smo se za ovu utakmicu, uradili sve živo... Ali pustili smo da ulaze u kontakt, ne može se tako. Prvu četvrtinu smo ušli bez  kontakta u odbrani. Posle smo se vratili. Rekao je trener posle utakmice da je to mnogo bitno, naročito za ovakvu mladu ekipu. Sad treba da krenemo odmah sa treninzima, da vidimo šta smo uradili i šta je moglo bolje“, zaključio je Stefan Janković.

Ta srčanost crno-belih u poslednjih 10 minuta može da bude svetionik koji će pokazati put mladom timu kako treba da igra u nastavku sezone. Neće izabranici Andree Trinkijerija mnogo da čekaju na priliku za revanš. Da pokažu da su mogli bolje.

Monako će ponovo biti na nišanu već 22. januara.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Stefan Janković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara