Prva meč lopta za Torun

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 12:08

Anvil iz Vloclaveka nema pravo na kiks

Već ove srede možemo dobiti novog prvaka Poljske u košarci, mada je jasno da će za tako nešto morati da se poklope mnoge stvari. Torun je taj koji vodi sa 3:2 u finalnoj seriji, ali ih večeras očekuje meč protiv Anvila u Vloclaveku, pred gostujućim navijačima koji važe za jedne od najbučnijih u toj zemlji.

Dve ekipe su nam u finalu zasad priredile pravi rolerkoster, pa se može reći da ne bi bilo nezasluženo da titulu uzme bilo koji od dva tima. Do prednosti je prvi došao Torun, da bi potom Anvil uzvratio sa dve vezane pobede. “Šećeri” su se, ipak, vrlo brzo uzdigli, pa su ponovo došli do situacije u kojoj su oni za volanom. Može se reći – u pravi čas.

Izabrane vesti

Minuli peti susret odigran pre samo dva dana bio je pun napetosti. Timovi su se tokom čitavog susreta smenjivali u vodstvu i gledali smo pravu rezultatsku klackalicu, da bi sve vrhunac dostiglo u poslednjoj deonici ovog meča. Tada je Anvil krenuo u nezaustavljivu seriju od 8:0 i vrlo brzo je na semaforu pisalo 67:64 za ekipu iz Vloclaveka.

A onda pad, i to kakav. Torun je shvatio da je vrag odneo šalu i nošen podrškom sa tribina krenuo na sve ili ništa. Taj pristup im se samo tako isplatio, pošto su uzvratili serijom 10:0 i na nekoliko sekundi pred kraj došli do nedostižnih “plus sedam”, 74:67. Do kraja, Anvil je uspeo da trojkom samo ublaži neuspeh na gostujućem parketu.

Trener Toruna, Dejan Mihevc, bio je zadovoljan nakon petog duela u ovom finalu. Ističe da će večeras ekipa morati da obrati pažnju na izgubljene lopte.
“Kao što sam očekivao, bio je to zaista težak duel pre dva dana pred našim navijačima. Bilo kako bilo, moji igrači su prikazali sjajnu igru tokom čitavih 40 minuta. Mislim da smo pokazali bolji kvalitet igre nego ranije u seriji. Naročito dominantni smo bili u prvom poluvremenu, dosta smo dobro kontrolisali skok. Sada ćemo se okrenuti ka duelu u Vloclaveku i trudićemo se da se maksimalno odmorimo i regenerišemo za šesti meč”, podvukao je strateg Toruna.

I zaista, pogled na statistiku kaže da su domaći na tom meču imali ogromnu prednost u skoku. “Šećeri” su došli do 17 skokova više u odnosu na Anvil, što im je omogućilo da kreiraju više akcija i na taj način postignu dodatne poene.

Zanimljivo viđenje petog susreta imao je Igor Miličić, koji trenutno sedi na klupi Anvila. On podvlači da igrači nisu roboti, te da s vremena na vreme i oni moraju da imaju loš dan.
“Nismo igrali na našem najvišem nivou, to se jasno videlo. Svi moraju da shvate da igrači nisu roboti. Već smo odigrali 13 utakmica samo tokom ovog meseca. Greške će se dešavati, na ovom meču smo ih imali mnogo više nego naši rivali. U odbrani smo bili u podređenom položaju i nismo bili suviše agresivni”, izjavio je Miličić.

“Šećeri” bi pobedom došli do prve titule prvaka Poljske u istoriji. Međutim, kao što smo naglasili, igraće se u Vloclaveku, pred oko 4.000 navijača Anvila. Tamošnji mediji najavljuju pravi spektakl i tvrde da su sve ulaznice za šesti duel bile rasprodane već danima unapred.
“Ko god bude napravio manje grešaka do kraja serije, biće šampion. Nema tu prevelikih tajni. Nadam se da ćemo večeras istrčati na teren maksimalno odmorni. Želimo da završimo posao ovde, ali znam da nam to Anvil neće dopustiti”, rekao je Tomaš Šnjeg iz ekipe Toruna pred šesti duel.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:30 7347 PO1PF Anwil - Torun k 1&manje (168.5) 2,85
Ukupna kvota2,85

POLJSKA 1 – PLEJ-OF, FINALE

Sreda
17.30: (1,55) Anvil Vloclavek (14,5) Torun (2,70) /u seriji 2:3/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara