Raduljica u Barseloni? Pešić odlučuje!

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.03.18. | 12:06

Srpski centar opcija za novo pojačanje katalonskog velikana

Iskusni francuski centar Kevin Serafan će biti podvrgnut operaciji kolena, pa je Barselona prinuđena da potraži novo rešenje u reketu. To je potvrdio i Svetislav Pešić, koji je odlučio da dovede adekvatno pojačanje na visokoj poziciji u finišu ACB lige, s obzirom da na raspolaganju u ovom trenutku na tom mestu u timu ima samo Antea Tomića.

Legendarni srpski strateg će doneti konačnu odluku, a kako piše katalonski Sport, potencijalna pojačanja bi mogla da stignu iz Kine, s obzirom da je dozvoljeni period prelazaka između timova unutar ACB lige zatvoren u januaru, a rosteri u Evroligi već zatvoreni.

Izabrane vesti

Specijalizovani španski košarkaški portal Solobasket, napravio je analizu potencijalnih pojačanja, a na prvom mestu je srpski reprezentativni centar Miroslav Raduljica, sa čijim kvalitetima je Pešić dobro upoznat. Srpski reprezentativni centar je ove sezone blistao Đengsu Dragonsima i beležio 21,8 poena, 10 skokova i 2,8 asistencija po uitakmici, pa bi mu ovo bio idelan trenutak da prekine pauzu u tamošnjem šampionatu.

Druga najzvučnija opcija je nekadašnji centar Valensije Džastin Hamilton, koji je bio još ubojitiji u Kini i prosečno beležio 24,6 poena i 11 skokova po utakmici. Pominje se da bi on zbog poznavanja ACB lige, ali i činjenice da poseduje državljanstvo Evropske unije (hrvatski pasoš), bio možda i najbolja opcija za Blaugranu.

Ukoliko ipak ne odluči da angažuje neko od pojačanja, Barselona može da aktivira nekog od centara iz mladog tima, a u prvom planu je mladi Senegalac Otoman Dijanj.

Foto: Star Sport


tagovi

Miroslav RaduljicaACB ligaSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara