Rasele, zbogom! Lilard ispratio Oklahomu uz 50 poena i harpun s deset metara (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.04.19. | 08:45

Toronto i Filadelfija otišli dalje

Neka Raselu Vestbruku svi tripl-dablovi ovog sveta, Demijan Lilard je odveo Portland u polufinale Zapada! Mnogo se prašine diglo poslednjih dana zbog njihovih čestih sukoba i dok je Vestbruk s podsmehom gledao na Trejlblejzerse, Lilard se poslednji smeje - 118:115! 

Pamtiće Moda Centar ovu noć dugo! Ne toliko zbog samog odlaska u sledeću fazu plej-ofa, koliko zbog načina na koji su to igrači Portlanda izveli. Tačnije, kako je Lilard brutalno samleo Oklahomu i poslao je u zaborav. Trojka sa preko deset metara, preko Pola Džordža koji ga je u stopu pratio, uz zvuk sirene! Kakvo uništenje...

Izabrane vesti

Lilardovo šmekersko mahanje Vestbruku vrteće se internetom danima, jer mu je na najsuroviji način pokazao ko je zapravo gazda. Imao je Demijan Lilard utakmice sa više poena, ali ovako upečatljivu noć teško da je dosad izrežirao. Izvukao je Lilard jednu od najboljih rola u karijeri kao keca iz rukava i meč završio sa čak 50 poena (17/33 iz igre), sedam uhvaćenih, šest podeljenih, tri ukradene i jednu blokiranu loptu! Ruke su mu bile užarene, jer je izvan linije 7,24 metara pogađao kao da su ziceri. Čak 10 pogodaka iz 18 pokušaja, uključujući i onaj najupečatljiviji, posle čega je samo trijumfalno mahnuo rivalu i dočekao duboki naklon cele dvorane, čime je oborio klupski rekord u plej-ofu. Dok su igrači Oklahome pognute glave napuštali dvoranu, Lilard je pravio krugove oko terena i pozdravljao se sa navijačima uz parket, dok se sa tribina orilo: "MVP, MVP, MVP..."

I trener Portlanda Teri Stots ostao je bez teksta posle onoga što je video i samo je kratko poručio da je Lilardovo sinoćnje izdanje najbolje koje je ikada video uživo. Nije ni čudo, jer je Lilard zaista igrao s ogromnim... karakterom! Koliko je samopouzdanja potrebno nekome da u poslednjim trenucima utakmice tako pokaže saigračima da mu ne dolaze u blok i da će on to sam rešiti teško je razumljivo. Ali zato oni valjda i jesu plaćeni toliki novac...

Izuzetno je čudna utakmica, pogotovo ta poslednja četvrtina bila! Šreder i Grent su inspirisali seriju 15:2 kojom su učinili da Oklahoma na sedam minuta pre kraja ode na ogromnih 107:92. Sve je delovalo izgubljeno za Portland, ali Lilard nije dozvolio da se poraz zaista dogodi. Moris Harkls je zadržao hladnu glavu u odsudnim trenucima i pomogao Si Džeju Mekolumu da spreme ono što je Lilard kasnije uradio s neverovatnom lakoćom! 

Pol Džordž je skupio 36 poena, Rasel Vestbruk je meč završio s 29 poena, ali uz katastrofalne procente - 31 upućeni šut i samo 11 pogodaka, odnosno 4/11 za tri! Imao je i 14 asistencija i 11 skokova, ali to će se koliko po zatvaranju ovog članka zaboraviti. Pamtiće se ono što je napravio Demijan Lilard...

Prolaz dalje obezbedio je i Toronto, koji je na svom terenu dobio Orlando s ubedljivih 115:96. Kavaj Lenard je ubacio 27, Paskal Sjakam je dopisao 24 poena, što je bilo sasvim dovoljno da se zaustavi Orlando i zakaže megdan s Filadelfijom. Kod Medžika najefikasniji bio je Di Džej Ogastin s 15 poena, Terens Ros je ubacio 12, Aron Gordon 11 poena, a Nikola Vučević odigrao je slabo – šest poena (3/10 iz igre) i sedam uhvaćenih lopti.

Filadelfija je seriju sa Bruklinom završila u visokom ritmu i uz pobedu rezultatom 122:100. Seventisiksersi su se od prvog sudijskog podbacivanja lopte usmerili na pobedu i vođstvo su držali od prvog do poslednjeg minuta! Džoel Embid završio je meč s 23 poena i 13 skokova, Ben Simons je imao 13, Tobijas Haris 12, a Džej Džej Redik i Džejms Enis sa po 11 poena. Boban Marjanović je odigrao 14 minuta i skupio po sedam poena i skoka, uz četiri asistencije. Imao je i jedan pokušaj za tri poena, ali je bio neprecizan.

NBA – REZULTATI

Toronto – Orlando 115:96
/Lenard 27 – Ogastin 15/

Filadelfija – Bruklin 122:100
/Embid 23 – Holis Džeferson 21/

Denver – San Antonio 108:90
/Mari 23 – Oldridž 17/

Portland – Oklahoma 118:115
/Lilard 50 – Džordž 36/

FotoReuters


tagovi

Demijan LilardBoban MarjanovićDžoel EmbidRasel VestbrukNikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara