Raško Bojić ima pravo - ovo je jedna od najboljih sezona KK Borac

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.03.18. | 08:57

Čačani su zadovoljni, a kako i ne bi bili kada jure ABA 2 tron, ali i KLS krunu

Sve se meri pobedama, a KK Borac iz Čačka ih ima dovoljno da pred završni F4 turnir ABA 2 lige, trener momamaka sa Morave može da kaže: “Ovo je jedna od najboljih sezona čačanskog kluba”…

Sve se broji, pa i još jedna u nizu ubedljivih pobeda košarkaša Borca u hali kraj Morave. Žrtva je bila ekipa Bosne koja je poražena rezultatom (87:68). Ovim trijumfom Čačani su i definitivno pečatirali prvo mesto u ligaškom delu ABA 2 lige.

Izabrane vesti

Trener čačanske ekipe Raško Bojić nije krio zadovoljstvo zbog osiguranog prvog mesta u ABA 2.
,,Mi smo ovom pobedom na najbolji način završili ligaški deo, jer smo kolo pre kraja i definitivno prvi, što je velika satisfakcija za sve u klubu. Ovo je jedan od najboljih rezultata u istoriji kluba, naročito ako se uzme u obzir da smo po prvi put igrali paralelno u dve lige. Ostaje da uložimo dodatni napor u F4, kako bi klubu i gradu doneli ono što im realno i pripada, a to je učešće u ABA 1”, izjavio je Bojić.

Strateg Borca se osvrnuo i na odigrani meč protiv Bosne.
,,Što se tiče same utakmice, i mi smo poput Bosne imali kadrovskih poteškoća pred ovaj meč, Pešaković se razboleo pred sam susret, a Popović je igrao rovit. Ušli smo u susret maksimalno motivisani sa željom da zadržimo zvanje nepobedive ekipe kod kuće. Imamo da odigramo još jedan duel protiv Krke u Novom Mestu. Takođe, ostaje nam da se u narednom periodu spremamo za F4, gde ćemo se za prvo mesto boriti sa veoma kvalitetnim ekipama. Tu će nam biti potrebno mnogo pameti, znanja, koncentracije, ali i sreće, kako bi na pravi način krunisali ovu sezonu“, jasan je Raško Bojić.

Najbolji pojedinac u susretu sa Bosnom bio je Marko Stojadinović, koji napominje da ova utakmica nije bila laka kao što se čini gledajući konačni rezultat.
,,Čestitao bih stručnom štabu i saigračima na osvojenom prvom mestu u ABA 2 ligi. Nadam se da ćemo nastaviti u dobrom ritmu. Zaista bih voleo da ovako slavimo i posle 4. aprila. Nije bilo lako nama na parketu kao što se možda činilo. Bosna je došla oslabljena u Čačak, ali sa motivom da ne bude obrukana, u čemu je uspela. Svaka čast na ovoj partiji. Doduše, oni ni jednu utakmicu nisu izgubili ogromnom razlikom. Mojoj ekipi bih poželeo pre svega zdravlje u narednom periodu i da ostanemo u dobrom ritmu, a sve ostalo će doći samo“, reči su Stojadinovića.

Naredni meč koji očekuje košarkaše Borca biće derbi KLS lige Srbije protiv ekipe Dinamika. Ta utakmica najverovatnije će odlučiti koji će od pomenutih timova biti prvi u domaćem prvenstvu. Susret je zakazan za subotu 24. mart, s početkom u 19 časova.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
FOTO: KK Borac/Duško Radišić Lejča


tagovi

KK BoracRaško BojićMarko StojadinovićABA 2 ligaKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara