"KK Borac"
"KK Borac"

Raško Bojić je neumoljiv – posle Voše u KLS-u, Kopar je Čačanima na ABA 2 meti!

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.17. | 09:42

KLS pobedu tima Borca protiv Voše, Čačani shvataju kao zgodnu uvertiru pred drugu utakmicu regionalne lige

KK Borac

Pobeda u Ohridu, pa povratak u KLS realnost. To je put kojim košarkaši čačanskog Borca gaze nakon prve, zlata vredne pobede u regionalnoj ligi. Iz priloženog se vidi da su se izabranici Raška Bojića svojski potrudili, pa pred domaćim navijačima, ubedljivo savladali novajlije u ligi, ekipu Vojvodine s rezultatom 108:85 (24:20; 29:19; 29:24; 26:22).

Izabrane vesti

Neki smatraju da je Košarkaška liga Srbije za klub sa obale Morave takmičenje viška, odnosno da je ABA 2 najbitnije takmičenje u ovoj sezoni. Da ipak nije sasvim tako, videlo se po nastupu Čačana već u prvoj deonici utakmice sa Novosađanima koji su  pružili lavovski otpor domaćinu.  Lale nisu želele da žele budu ponižene u Čačku, ali avaj, Borac je ipak bio besprekorna mašinerija

Valja naglasiti da su svi igrači sa klupe Borca ulazili u igru, kao i da su se svi upisali u listu strelaca. Strateg čačanske ekipe, Raško Bojić, istakao je da je utakmicu presudilo više skokova, bolji procenti šuta, kao i dobra igra u tranziciji njegovih izabranika.
,,Na početku moram reći da smo vrlo malo informacija imali o protivniku. Treba uzeti u obzir da je tim Vojvodine prošle godine igrao nižu ligu, da je povratnik u KSL, i da smo mi imali malo vremena za pripremu, zbog utakmice u Ohridu. Možda smo pripremu površno odradili, što je za rezultat imalo da početak utakmice ne bude sjajan. U hodu smo nametali svoj ritam, stvari stavljali na svoje mesto i pod kontrolu, podizali ritam i kvalitet, pre svega u napadu. Smatram da je presudilo 20 skokova više u našu korist, dobri procenti šuta za dva i tri poena, i naročito dobra igra u tranziciji, naš zaštitni znak poslednjih godina. Sada se koncentrišemo na utakmicu u Kopru“, izjavio je Bojić.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je krilni centar Ivan Gavrilović, koji ističe da je ekipi potreban odmor zbog napornog rasporeda.
,,Čestitao bih ekipi Vojvodine na fer i korektnoj igri. Nametnuli smo svoj ritam u prvom poluvremenu, držali smo protivnika na pristojnom odstojanju, što je rezultiralo pobedom. Okrećemo se narednoj utakmici u ABA 2 ligi protiv Primorske. Potreban nam je dobar odmor pred taj meč, a ne sumnjam da ćemo i tamo pobediti“, jasan je Gavrilović.

Trener gostujuće ekipe, Filip Socek, zadovoljan je igrom koju su pružili njegovi izabranici.
,,Mi smo najmlađa ekipa u ligi, i misilim da se nismo obrukali, bez obzira na visoku razliku. Prikazali smo se u dobrom svetlu, i to je publika u Čačku, koja dobro poznaje košarku, na kraju i prepoznala. Čestitao bih Borcu na zasluženoj pobedi“, zaključio je Socek.

Sada se igrači Borca ponovo koncentrišu na ABA 2 ligu. U sredu ih očekuje duel protiv ekipe Sikst Primorska iz Kopra.

KLS tabela

ABA 2 liga, tabela

(Pišu: Đ. Mečanin/N. Minović)
(Foto: Printscreen)


tagovi

KK Borac ČačakKK VojvodinaKLSRaško BojićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara