Raspucani Stef i moderna medicina zaustavili Kralja! Konjanici razmontirani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.06.18. | 08:50

Šampion vodi sa 2:0 u finalnoj seriji NBA lige

Nakon što je u prvom meču preživeo napad Kralja i Konjanika i zabeležio trijumf posle produžetka, Golden Stejt je noćas uspeo da pronađe pravi ritam i ubedljivim trijumfom od 122:103 stigne do prednosti od 2:0 u finalu plej-ofa NBA lige.

Svaka neizvesnost oko učešća Kleja Tompsona, koji je imao probleme sa povredom zgloba iz prvog meča, nestala je čim je meč počela utakmica. Od samog starta bio je na prepoznatljivom nivou, a osim što je bio doba ru napadu posebno se istakao i u odbrani. Meč je završio sa 20 poena uz šut iz igre 8/13, moderna medicina je čudo... 

Izabrane vesti

Voriorsi su često lomili rivale u trećoj četvrtini ove sezone, ali noćas je odluka stigla nešto kasnije. Za manje od minuta u četvrtoj četvrtini Stef Kari je odgovorio na trojku Lebrona Džejmsa sa dve vezane, čime je prednost Golden Stejta povećao sa šest na 13 poena. Ova druga utakmica nije bila najefikasnija utakmica Stefa Karija u poslednje vreme (33 poena, 11/26 iz igre). Međutim, uspeo je da ubaci čak devet trojki iz 17 pokušaja uključujući i ovaj maestralan šut...

 

Karijeva trojkaška eksplozija ujedno je i novi rekord u finalima NBA lige, a dosadašnji je držao Rej Alen koji je ubacio osam trojki u finalu 2010. u dresu Boston Seltiksa.

I Kevin Durant se znatno popravio noćas. On je u ovaj drugi meč ušao sa samo jednom utakmicom na kojoj je šutirao preko 50% na poslednjih šest, a noćas je bio maestralan - 10/14 iz igre i 26 poena uz devet skokova i sedam asistencija.

Klivlend se oslonio na svoju staru strategiju u napadu, da Lebron izazove Karija na duel i to se ispostavilo kao pogrešan plan jer su Voriorsi bili rastrčaniji, raspoloženiji, nezaustavljivi. Odbrana Golden Stejta, koja je bile nedisiplinovana u prvoj utakmici, odgovorila je na izazov maestralno, a Kralj se našao u svojevrsnoj zamci iz koje nije imao gde. Kada ga rivali zaustave, Klivlend ostaje bez zuba samim tim i bez uspeha.

Izolovani Lebron, koji je igrao sa krvavim okom posle sukoma sa Drejmondom Grinom iz prvog meča utakmicu je završio sa 29 poena, devet skokova i 13 asistencija, a da su njegovi saigrači pogađali bolje iz otvorenih pozicija možda bi ih imao i znatno više na kraju.

Odličan potez trenera Voriorsa Stiva Kera bila je i odluka da kao startni centar meč započne Džaval Mekgi umesto Kevona Lunija. Mekgi je u napadu bio pravo otkrovenje pa je za 18 minuta ubacio 12 poena uz sjajnih 6/6 iz igre bez izgubljene lopte. Zanimljivo, pet pogodaka bila su zakucavanja...

Publika u Ouklandu se naravno noćas šegačila i sa Džej Ar Smitom koji im je poklonio produžetak u prvom meču, pa su ga pozdravili ovacijama tokom zagrevanja i predstavljanja. Skandirali su mu MVP, MVP, ali i to je deo finala i velikog rivalstva dva tima.

Naredni, treći meč igra se u Klivlendu u četvrtak ujutru.

NBA - FINALE

Golden Stejt - Klivlend 122:103 - 2:0 u seriji
/Kari 33 - Džejms 29/

Foto: Action Images


tagovi

Stef KariKlivlend KavalirsGolden Stejt Voriors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara