"Ratkovica"
"Ratkovica"

Ratkovica 11 asistencija, Birčević 17 poena - Partizanov brejk u Solnoku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.16. | 19:45

Crno-beli slavili s 70:55 i tako zabeležili treću pobedu u Ligi šampiona

RatkovicaNova pobeda Partizana u Ligi šampiona i opet tesno. Crno-beli su slavili na gostovanju Solnoku s 70:55 i tako zabeležili treću pobedu, ali Aleksandar Džikić će imati dosta razloga za razmišljanje i ispravke u igri kada je napad u pitanju. Odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou. Najbolji u redovima crno-belih bili su Branislav Ratkovica koji je podelio čak 11 asistencija i Stefan Birčević koji je postigao 17 poena.

Osim Birčevića dvocifreni su bili samo još Luković, koji je odigrao prilično dobar meč sa 14 poena, četiri blokade i devet skokova i Vil Hečer sa 11 poena. Ostali su morali mnogo bolje... Ipak, u teškom meču posle poraza u derbiju, te posle saznanja da će Majstorović pauzirati mesec dana - biće ovo dobra polazna osnova u rezultatskom smislu za crno-bele koji su napravili brejk.

Izabrane vesti

Tim je tako pokazao karakter i borbenost. Partizan je imao 10 skokova i 21 asistenciju više.

U prvom poluvremenu je delovalo da bi Partizan mogao da napravi veću razliku i time reši meč već na startu. Crno-beli su poveli 14:5, ali su domaći dobrom serijom trojki uspeli da uđu u egal i da do poluvremena drže egal.

Generalno je u prvih 20 minuta viđena jako loša igra sa obe strane, ukupno je za pola utakmice bilo 19 grešaka. Baš mnogo.

Najsvetliji momenti su bili šutevi Vojvode za tri poena, odnosno dobro razigravanje Branislava Ratkovice koji je posle prve dve deonice već imao osam asistencija. Sve ostalo je manje-više bilo za zaborav. Vojvoda je već tada dao 15 poena, Borisov 12 a jedini se pored njih upisao Kini - pet poena. Samo tri igrača je davalo koš za domaćina.

Birčević

U drugom poluvremenu nivo košarke nije porastao. I dalje smo gledali dosta grešaka u polju, jako malo poena, a najefikasniji je bio Stefan Birčević koji je svom snagom gurao Parni valjak unapred. Što dvojkama, što trojkama.

Nije imao pravu podršku u saigračima, a sve je to dovelo do toga da gledamo neizvesnu završnicu u poslednjih 10 minuta utakmice koja je pripala gostima iz Beograda. Domaći sastav nije imao dovoljno kvaliteta da napadne crno-bele koji su odolevali dobrom igrom u odbrani.

I Hečer je u poslednjoj četvrtini ubacio u višu brzinu i taman je došao kao kec na jedanaest crno-belima koji su uspeli da odnesu trijumf.

Na kraju krajeva, pobedi se u zube ne gleda. Partizan je opet na stazi uspeha. I to je ono najvažnije za crno-bele.


SOLNOK - PARTIZAN 55:70 (16:20, 16:13, 14:20, 9:17)

Dvorana Solnok

SOLNOK: Kini 5, Barnes 1. Rajt 9, Hajdu -, Elingsfeld 5, Vitman 2, Vojvoda 21, Tot -, Rudner -, Borisov 12, Popović -

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 6 (11as), Vrabac 4, Marinković 7, Tanasković -, Birčević 17, Koprivica 2, Andrić 4, Hečer 11, Pot -, Karahodžić -, Luković 14

(FOTO: Star sport)


tagovi

FIBA Liga šampionaFK PartizanSolnokSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara