Real nisu spasile ni „lude“ trojke u finišu: Baskonija napravila brejk u Madridu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.06.18. | 23:22

Veliko slavlje ekipe Pedra Martineza

Došli su da probaju jednom da iznenade, a biće u prilici da dva puta pobede u španskoj prestonici. Baskonija je napravila brejk u prvoj utakmici finalne serije španskog prvenstva protiv Real Madrida i tako anulirala prednost domaćeg terena ekipe Pabla Lasa - 90:94.

Kraljevski klub je na visini zadatka bio samo u poslednjo četvrtini, ali na kraju nisu pomogle ni potpuno „lude“ trojke Serhija Ljulja i Džejsija Kerola, pošto su gosti bili izuzetno smireni na liniji penala.

Izabrane vesti

Baskonija je u svojim redovima imala deleko više raspoloženih igrača, čak šestorica su imala dvocifren učinak, a više od ostalih ubacio je Luka Vildoza (16). Vensan Poarije je ubacio 13, a Tima i Šengelija po 12. Džejsi Kerol je na kraju bio najefikasniji igrač utakmice sa 20 postignutih poena, dok je Serhio Ljulj ubacio 14.

Baskonija je bila za nijansu bolja u gotovo svim košarkaškim parametrima. Imala je više skokova, više timskih asistencija, kao i bolji šut za dva i tri poena.

Trener gostiju Pedro Martinez se ispostavio kobnim po Kraljevski klub. Prošle sezone je sa Valensijom uspeo da preotme prednost domaćeg terena Madriđanima i na kraju stigne do šampionske titule, a da li će to uspeti i sa Baskonijom pokazaće naredni dani.

Drugi meč je zakazan za dva dana, ponovo u Madridu, a 17. juna se serija seli u Vitoriju. Šampionsku titulu će osvojiti prva ekipa koja stigne do tri pobede.

Foto: Star Sport


tagovi

Džejsi KerolSerhio LjuljPedro MartinezACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara