Entoni Edvards (©AFP)
Entoni Edvards (©AFP)

Rekao sam svima u Bol Areni: Dr**džije, vidimo se u majstorici

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.05.24. | 07:26

"Vratio nam se Majk Konli, to je to", odgovorio je Edvards na pitanje šta se promenilo u odnosu na peti meč koji je Denver dobio rutinski

Minesota je bila na konopcima, ali se uzdigla i vratila udarac, jača nego ikad! Toliko je bila moćna, da je nanela Denveru najteži poraz u plej-ofu! Target Centar gledao je simfoniju Vukova i pobedu od 45 razlike (115:70) i sada će pitanje prolaska u finale rešiti sedma utakmica koja se igra u ranim jutarnjim časovima u ponedeljak po srednjoevropskom vremenu.

Najbolji igrač Vukova Entoni Edvards zablistao je sa 27 poena, a pre svega imao veliko olakšanje jer mu se vratio Majkl Konli u tim. Tako se ispunilo njegovo predviđanje i poruka koju je poslao zaposlenima u Bol Areni posle pete utakmice.

Izabrane vesti

"Da, istina je. Bili smo svi tamo. Rekao sam im: 'Vidimo se u sedmoj utakmici, dr**džije'. Evo, ostvarilo se", rekao je Edvards širokog osmeha.

Na pitanje šta se promenilo u odnosu na prošlu utakmicu, odgovorio je:

"Vratio nam se Majk Konli, to je to", jasan je najbolji igrač Minesote i nastavlja:

"Ubacio je 13 poena, bio jako efikasan i uvek donosio prave odluke".

I nije samo to...

"Momci jednostavno veruju u ovaj tim. U poslednje tri utakmice smo pali, kao da smo tražili razlog da nekog okrivimo za nešto. Sada je ceo stručni štab uradio sjajan posao da odigramo utakmicu na pravi način, da donosimo prave odluke na terenu, da pobedimo dve utakmice na način na koji smo to učinili protiv ovih momaka. Svi smo počeli opet da verujemo, energija unutar tima se promenila i mnogo je značajno što smo ovako reagovali".

Mnogo je velika razlika kada Konli jeste tu i kada ga nema.

"Bilo je utakmica kada sam morao da razmišljam o razigravanju drugih i da sam budem agresivan. Kada je Majk tu, ne moram da razmišljam o asistiranju ekipi, to je njegov posao. Zato nisam razmišljao o tome, ali sam i pored toga podelio četiri asistencije. Radio sam svoj posao".

Edvardsova ideja za šesti meč bila je jasna od samog početka...

"Šutirao sam svaki put kada sam mogao. I opet mislim da nisam šutirao dovoljno. U meč sam ušao sa idejom da šutnem u svakoj prilici kada mi je lopta u rukama".

Ukazao je i na jedan jako bitan detalj:

"Džejden (Mekdenijels) je odigrao sjajan meč, velike pohvale za njega i svaka mu čast. Kada Džejden igra dobro, niko ne može da nas pobedi. Ne znam tačnu statistiku tih utakmica, ali sam siguran da kada je on u zoni, niko ne može da nas dobije. Uzeo je deset šuteva i ubacio 21 poen. To je ono što nam je trebalo".

Cela serija staje u sedmu utakmicu.

"Postoji šansa, biće jako teško. Njihovi navijači su izuzetno ludi, glasni. Ali, kao takmičar, mogu da kažem da je ovo jedan od najboljih osećaja na svetu. Nisam dosad nikada igrao sedmu utakmicu kao gost, ali moje dosadašnje iskustvo na strani je bilo izuzetno zabavno. Zato mogu samo da zamislim kako će biti u sedmoj utakmici i jako se radujem istoj, spreman sam".

Čudno je kako dva tima izgledaju drugačije iz utakmice u utakmicu.

"Nije teško ući u zonu. Ali treba razumeti da smo pobedili dve utakmice u Denveru i onda smo dobili po zadnjici u naredna tri meča. Sada treba da shvatimo da, ako smo ih ubedljivo pobedili, ne znači da će sve biti lako. Moramo da pristupimo sa istim nivoom agresivnosti. Čak i posle poraza, nismo pali skroz. Verovali smo u svakom trenutku da možemo da se takmičimo sa Denverom, zato smo se vratili u ovom meču".

Edvards je u drugoj četvrtini pao na leđa posle neuspelog prodora i dugo mu je trebalo da se sabere.

"Dobro sam. Pao sam na leđa i doživeo udarac u repnu kost. Ali, dobro sam. Pao sam baš tvrdo, ali naučio sam kako da padam dok sam igrao američki fudbal. Odavno nisam ovako pao. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem na bol, ali sad sam dobro".

Odluka da Karl Entoni Tauns čuva Nikolu Jokića je najbolja koju je stručni štab doneo.

"Tauns radi sjajan posao na Jokiću, on ga čuva celu seriju. Nije to bilo samo sad. Razlika u odnosu na prethodne utakmice je to što je izbegao probleme sa faulovima, što sam mu ukazao kada smo pričali pre utakmice. Rekao sam mu da prestane da ga faulira. Kada KAT nije u problemu sa faulovima, možemo da pobedimo svakog. Rekao sam mu posle utakmice da sam zahvalan što je izbegao probleme sa faulovima. On radi najbolji posao na Jokiću, to nam je bilo na pameti sve vreme. Zato je Karl radio sjajan posao na oba kraja terena".

O duelu sa Džamalom Marejem koji je, doduše, šesti meč odigrao gotovo amaterski.

"Radovao sam se duelu sa njim. Odavno sam rekao da mi je želja da budem najbolji igrač sa obe strane lopte u NBA ligi. To se nije promenilo. U najboljoj sam formi u životu, nije mi bio problem da ga jurim po parketu i čuvam. On je sjajan košarkaš, bilo je zabavno igrati protiv njega".


tagovi

NBA ligaEntoni EdvardsMinesota Timbervulvs

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara