Rešenje ili potpuni zaplet?

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.19. | 10:49

Od utorka do petka biće odigrana dva kola Evrolige koja mogu da donesu rasplet u borbi za plasman u četvrtfinale ili da nas uvedu u poptuno ludilo pred poslednja dva kola

Da li ste spremni za novu duplu dozu najbolje evropske klupske košarke i četiri dana potpunog ludila? Pred nama je poslednja sedmica sa dva evroligaška kola u kratkom vremenskom periodu, a s obzirom na to da su do kraja ostala samo još četiri kola predstojeće dve runde mogle bi značajno da odrede ko će i sa koje pozicije u plej-of, a ko će biti ispod crte.

U ovom trenutku situacija je neizvesna za čak šest klubova raspoređenih između šeste i 11. pozicije. U najboljem položaju su Baskonija i milanski Armani, pošto su važnim trijumfima protiv Budućnosti, odnosno Olimpijakosa stigli do skora 14-12, uz dve pobede viška od prvih timova ispod crte – Bajerna i Makabija. Spremite se za pravu dramu u završnici elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Seriju utakmica otvaraju Efes i CSKA u Istanbulu. Oba tima imaju svoje kalkulacije. Efes traži pobedu kojom će dodatno osigurati četvrtu poziciju pred odlazak na noge Budućnosti, koja će najozbiljnije razmišljati o startu plej-ofa Jadranske lige. Dakle, Efes je u situaciji da s reckama u naredna dva kola praktično overi to četvrto mesto i prednost domaćeg terena. CSKA bi eventualnim brejkom u Istanbulu zadržao tu iskru nade da bi stanje na vrhu tabele moglo da se promeni do kraja. Jer Armejci posle gostovanja Efesu u narednom kolu dočekuju upravo Fenerbahče, gde treba da nadoknade i minus od četiri poena iz prvog međusobnog okršaja.

Sudar dve ozbiljne napadačke sile trebalo bi da najavu utakmicu sa mnogo poena. Sve oči biće uprte ka Larkinu, Miciću, Rodrigezu, Hajnsu, Heketu, a dosta će zavisiti i od toga hoće li se Nando de Kolo na vreme oporaviti za utakmicu, mada prve najave kažu da hoće. Međutim, upravo zbog važnosti utakmice ne bi bilo iznenađenje ako bi se dvojica trenera bacila na pravo taktičko nadmudrivanje uz manji broj poena. Treba imati na umu da Efes iznenađujuće ima jedan od najtežih terena ove sezone, ali i da je CSKA najjači gost uz Fener u takmičenju.

Susret Olimpijakosa i Bajerna mogao bi da donese veliko uzbuđenje i neizvesnost. Pirejski crveno-beli nisu igrali za vikend pošto su prepustili trijumf Panatinaikosu u derbiju službenim rezultatom, što bi teoretski moglo da bude delotvorno za tim Dejvida Blata. Olimpijakos je u krizi i u poslednjih sedam kola ima čak šest poraza, pa je tako stigao na prag eliminacije iz plej-of grupe. U zao čas povredio se i najbolji igrač Vasilis Spanulis, koga neće biti u obe predstojeće utakmice ove sedmice. Odranije nema ni Janisa Strelnijeksa, što je samo dodatni teret za crveno-bele.

Bajern je imao lak posao u domaćem prvenstvu, ali ni timu Dejana Radonjića ne cvetaju ruže u Evroligi pošto su poraženi u četiri od pet minulih susreta. Nemačkom šampionu biće ovo tek drugo evropsko gostovanje Olimpijakosu, a svaki dosadašnji takmičarski susret ovih rivala bio je neizvestan i uz jednocifrenu razliku. Uz sve probleme koje sa povredama ima Olimpijakos ne treba lako otpisati Bajern, koji je gladan uspeha i željan dokazivanja. Ako svi igrači budu na Radonjićevom raspolaganju, biće tu svašta. 

Barselona s Gran Kanarijom ne bi trebalo da ima nikakvih problema, pa se očekuje još jedan lagan kec. Prvi ovosezonski susret u Blaugrani pripao je Barsi i to sa 20 poena razlike (98:78). Gosti s Kanarskih Ostrva sada igraju za prestiž, a Barsa za rezultat...

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 7921 EVRL Efes - Cska ki 1 2,55
Uto 21:00 7924 EVRL Barcelona - Gran Canaria vh 1 (-15.5) 2,29
Uto 20:00 7923 EVRL Olympiakos - Bayern ki 1 1,50
Ukupna kvota8,76

EVROLIGA – 27. KOLO

Utorak
18.00: (2,55) Efes (14,5) CSKA (1,60)
18.45: (1,90) Fenerbahče (hendikep -19.5) Budućnost (1,90)
20.00: (1,50) Olimpijakos (14,5) Bajern (2,85)
21.00: (1,10) Barselona (23,0) Gran Kanarija (7,50)

Sreda
18.15: (3,05) Darušafaka (15,0) Himki (1,45)
20.00: (1,25) Panatinaikos (17,0) Baskonija (4,40)
20.05: (1,45) Makabi (15,0) Žalgiris (3,05)
21.00: (1,17) Real (20,0) Armani (5,50)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

EvroligaAnadolu EfesKK CSKA MoskvaKK OlimpijakosKK Bajern MinhenKK BarselonaKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara