Rik Pitino (MN press)
Rik Pitino (MN press)

Rik Pitino: Imam osećaj da će NBA preuzeti kontrolu nad evropskom košarkom

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 15:44

Amerikanac smatra da bi Evropa značajno profitirala ukoliko bi sarašivala sa najjačaom ligom na svetu

Rik Pitino legendarni američki stručnjak i aktuelni selektor Grčke koji se prošle jedseni vratio u NCAA košarku (seo je na klupu univerziteta Ajona) veruje da će NBA kad - tad preuzeti kontrolu nad evropskom košarkom.

Izabrane vesti

"Imam osećaj da će NBA preuzeti kontrolu nad evropskom košarkom kao što su preuzeli kontrolu nad NBA Afrikom. Da je Evroliga pametna, stvorili bi partnerstvo sa NBA koja ima najveći marketinški alat u istoriji. Ako svaki tim u Evropi sada dobija 1.000.000 dolara, tada bi dobio 15.000.000. Čitav vaš budžet (evropskih klubova) može da se popuni TV pravima, jer je NBA marketing neverovatan", rekao je Pitino u razgovoru za Basketnjuz.

Pojasnio je i svoju ulogu u firmi CounterPointe Sports, koja je preuzela vlasništvo nad Ortezom.

"Nisam umešan u ovo, samo sam savetnik (firme) za košarku. Pregledao sam vlasništvo nekih timova. Ne mogu da kažem kojih. Ali sigurno, prvo mesto gde bih tražio (da kupim) bila bi Grčka, drugo je Španija, a treće Italija. Mislim da je grčkoj košarci potrebna stabilnost, jer je trenutno nestabilna. Slušajte, nisam ja političar i nisam premijer - on je briljantan čovek. Mislim da će se Grčka povratiti u finansijskom smislu i da će ući u propseritet. Nekretnine u Grčkoj su jedna od najboljih stvari u koje možete trenutno da ulažete. Kada tržište nekretnina poraste, sve ide na gore", dodao je Pitino.


tagovi

NBA ligaRik Pitino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara