Ritas, kost u Jasikevičijusovom grlu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.06.18. | 14:50

Žalgiris večeras domaćin trećeg meča finalne serije plej-ofa u Litvaniji

Lijetuvos Ritas definitivno nije impresioniran ovosezonskim rezultatima Žalgirisa. Klub iz Vilnjusa bio je potcenjen, prežaljen i otpisan pred drugi meč finalne serije litvanskog prvenstva, ali je uspeo da na kolena baci velikog rivala i povrati narušen ugled. Rezultat je trenutno izjednačen 1-1, u seriji koja se igra na četiri pobede, a domaćin trećeg okršaja večeras je Žalgiris.

Lijetuvos je odigrao dobar meč, dobio prve dve deonice, a kada je ovogodišnji učesnik Fajnal fora Evrolige u trećoj pripretio, Ritas je uspeo da odoli (82:73). U poslednjoj deonici izabranici Rimasa Kurtinaitisa izdržali su pritisak najpre zbog sjajnog Lukasa Mavrokefalidisa koji je ubacio 24 poena. Brendon Dejvis je dao 17 poena za Žalgiris, a Edgaras Ulanovas 15.

Izabrane vesti

Ekipa iz Vilnjusa slavlju može da zhvali odličnoj defanzivi, ali i očajnom procentu šuta za tri poena gostiju. Žalgiris je poslednji put postigao manje od 80 poena u aprilu mesecu, i to takođe protiv Ritasa. Od tada je na 12 vezanih mečeva prebacivao pomenutu granicu.

Ritas je inače jedan od retkih timova koji su kost u grlu Šarunasa Jasikevičijusa, koji bi posle svega mogao da ostane u redovima Zelenih, pošto se NBA ligaš Toronto opredelio za drugu opciju na klupi, a blizu te odluke je i Barselona. Od sedam ovosezonskih dvoboja savladali su ga na tri, a jednu od tih pobeda ostvarili su i u Kaunasu. Svi sem prvog meča finala bili su veoma tvrdi i na manji broj poena.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 17:50 7089 LI1PF Zalgiris - Lietuvos R. ki 1 1,20
Ukupna kvota1,20

LITVANIJA, FINALE PLEJ-OFA

Četvrtak
17.50: (1,20) Žalgiris (19,0) Lijetuvos Ritas (5,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

kk ŽalgirisRitassportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara