Rivers: Ne znam da li je gore ovde ili u OAKA Areni

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.06.19. | 09:13

Košarkaš Crvene zvezde smatra da njegov tim mora pametnije da čuva stečenu prednost

Mučio se Kej Si Rivers na jučerašnjem susretu da uđe u pravi ritam, a onda je sredinom treće deonice konačno pogodio par veoma važnih šuteva i tako trasirao put Crvenoj zvezdi ka novoj pobedi, 96:90. Crveno-beli sada u seriji vode rezultatom 2:1, pa će već u ponedeljak pred navijačima Partizana pokušati da dođu do nove titule šampiona Srbije. Američki košarkaš je sinoć doprineo sa ukupno osam poena i dve asistencije.

Nakon meča, Rivers je posebnu pažnju obratio na vrućinu za koju kaže da je bila veoma nezgodna.
„Ne znam da li je teže ovde ili u OAKA Areni. Očigledno je da kada je spolja tako vruće, da je unutra onda još vrelije. Toplota je zaista nepodnošljiva. Nije to uopšte ni toliko strašno. Nezgodno je samo zato što je lopta konstantno mokra i jako je teško rukovati njom. Mnogi verovatno ne razumeju, ali kada su vam ruke i lopta mokre možete da zaboravite na laku igru", rekao je Zvezdin košarkaš.

Izabrane vesti

Kao posledica svega toga, neki šutevi su bili prilično nekontrolisani.
„Za sve igrače su šutevi bili podjednako teški. Treba vremena malo da se na sve prilagodi i da se zagreje. To postaje stvar mentaliteta, više se to vezuje za psihu, nego za neki fizički detalj. Tako da na terenu konstantno imate borbu dva tima koji pokušavaju da ostanu psihički na stabilnim nogama. Verovatno je ’vrelije’ na samom terenu, nego što je pored. Sve je to igralo određeni faktor, ali dali smo sve od sebe", dodao je Rivers.

Samo jedan susret između Crvene zvezde i Partizana ove sezone završen je bez drame, a Kej Si Rivers smatra da njegov tim to može da predupredi.
„To je baš problem. Kao što sam rekao posle utakmice protiv Mege, kada smo imali između 14 i 16 poena razlike, opustili smo se, napravili neke greške i neke od tih grešaka su ih vratile u igru. Pre četvrtog meča moramo to da ispravimo. Uglavnom, istu stvar smo uradili i na drugom susretu. Oni su igrali pred domaćom publikom, mi smo bili opušteni, imali rezultatsku prednost, a onda dozvolili Zagorcu da postigne tu trojku. Ali ima tu dosta malih stvari koje mogu da odluče, nije u pitanju samo ko će da postigne koš“, podvukao je Amerikanac.

Kaže i da će Partizan uvek pokušavati da se vrati u susret, bez obzira na to koji rezultat stoji na semaforu.
„Šta da kažem, dešava se. Problem je što i oni imaju dosta energije i konstantno će vas napadati. U trenutku kada dođemo do prednosti ubuduće se moramo truditi da je i zadržimo“, izjavio je Rivers.

U sledećoj utakmici će biti dosta nezgodnije, jer Zvezda neće imati prednost domaće publike.
„Neće biti lako. Naravno, njihovi navijači su jako nezgodni. Ali imali smo već prilike da igramo u ABA ligi i domaćem prvenstvu i sve privedemo kraju bez drame. Imali smo te neke čudne greške, ali nadam se da možemo da odigramo pametnije i da ćemo narednog puta ako nam se ista ovakva prilika ukaže, rešiti meč“, zaključio je košarkaš Crvene zvezde.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara