Šarasova kaznena ekspedicija zgazila Olimpijakos! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 20:59

Beograd je na vidiku...

Žalgiris je oteo prednost domaćeg terena Olimpijakosu i sada nema nameru da posustane u nameri da se dokopa ulaznice za Fajnal for u Beogradu! Posle velikog brejka u Pireju na startu četvrtfinala, kaznena ekspedicija Šarunasa Jasikevičijusa došla je na prag odlaska na završni turnir pošto je na svom terenu slomila Olimpijakos rezultatom 80:60 (21:19, 26:17, 20:14, 13:10) za trenutnih 2-1 u seriji!

Kakvu košarku igra velikan iz Kaunasa! Tim koji nema nijednu istaknutu superzvezdu evropske košarke piše najlepše stihove i stvara najlepšu muziku za uši iskrenih košarkaških zaljubljenika. Bajka nekadašnjeg evropskog šampiona dobija zasluženi rasplet, ali ovaj veliki trijumf neće imati smisla ukoliko ne budu overili plasman na F4 već u četvrtoj utakmici. Jer, ukoliko se Olimpijakos kojim slučajem vrati u život i odvede seriju u majstoricu - teško da će Zeleni moći da slave. 

Izabrane vesti

A, prava opomena Šarasu i njegovim pulenima mora da bude serija koju igraju Panatinaikos i madridski Real, gde se posle uvodne utakmice činilo da Kraljevskom klubu preti čišćenje. Sada je španski gigant taj koji ima veću šansu da ode dalje.

Ako Žalgiris zaista ispuni san većinske košarkaške Evrope, onda će titulu apsolutnog heroja poneti - Brendon Dejvis! Strašni dugajlija je i ovog puta odigrao utakmicu po ukusu svih košarkaških sladokusaca, a svojom pojavom u reketu učinio je da Olimpijakos potpuno izgubi kompas i praktično bude u zaostatku od finiša prvog kvartala i do kraja utakmice rastojanje bude samo veće.

Posle 21, odnosno 20 koševa u prve dve utakmice Dejvis je ovog puta na svoj konto dopisao 18 poena (6/8 za dva), uz još tri skoka, asistenciju i ukradenu loptu. Pored njega vrlo raspoloženi bili su Paulijus Jankunas sa 13 poena (5/5 iz igre), i šest skokova, uz tri asistencije, dok je Kevin Pangos imao 12 poena. Aksel Tupan je dopunio listu dvocifrenih sa 10 poena.  

Kod Olimpijakosa niko se nije proslavio! Čak je i najefikasniji igrač crveno-belih Vasilis Spanulis imao razočaravajuće brojke - 14 poena, ali 3/6 za dva, uz čak šest promašaja za tri poena! Pored legendarnog šutera dvocifren je jedino još bio Brajan Roberts sa 11 poena. Ostatak ekipe drastično je podbacio, pošto su svi imali šest poena ili manje.

Olimpijakos je oružje položio praktično na prelazu između dve polovine prvog kvartala, kada je posle vođstva od čak šest razlike (13:7) za vrlo kratko vreme otišao na zaostatak od tri poena u seriji Žalgirisa 10:3.

Od tog momenta, pa sve do kraja utakmice, Žalgiris je samo dizao lestvicu, toliko da Olimpijakos više nije imao nikakav odgovor. Nije ni mogao da ima uz 14/31 za dva, 4/22 za tri poena i čak sedam neiskorišćenih slobodnih bacanja.

Još jedan detalj koji je pravio razliku su - asistencije. Žalgiris ih je imao čak 23 na 28 pogodaka iz igre, dok su gosti skupili tek 12.

Nije samo do povreda (izostaju Milutinov, Agravanis, Tompson), Strelnijeks i Bogris ponovo su imali ograničenu minutažu, ali Olimpijakos su stigle godine. Odnosno, godine su stigle dvojicu legendarnih asova - Spanulisa i Printezisa, koji je na ovom meču imao svega tri poena (1/10 iz igre). 

Videćemo može li Olimpijakos do novog čuda... Iz ove perspektive deluje nemoguće.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - TREĆE UTAKMICE

Utorak

Žalgiris - Olimpijakos 80:60
/Dejvis 18 - Spanulis 14/

21.00: (2,10) Baskonija (14,0) Fenerbahče (1,85)

Sreda
18.45: (1,45) Real Madrid (15,0) Panatinaikos (3,05)
19.00: (2,70) Himki (14,5) CSKA (1,55)

* Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Žalgiris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara