Sava Lešić za opstanak!

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.04.18. | 09:25

Gota protiv otpisanog Tibingena juri poslednji voz za zadržavanje statusa prvoligaša u nemačkoj košarci

Biti ili ne biti za Gotu!

Prilika koja se ne propušta, odnosno kakva se u preostale tri runde (izuzimajući današnji meč protiv Tibingena, 19.00) neće ukazati povremenom srpskom reprezentativci Savi Lešiću i drugovima.

Izabrane vesti

Jer računica je prosta: Tibingen ispada - u to nema ni najmanje dileme - dok će za 16. poziciju grčevite bitke voditi Gota i Bremerhafen. Sporan kvalitet pomenutog dvojca nedvosmisleno govori da će Rokitsi trijumfom nad fenjerašem najverovatnije zapečatiti status prvoligaša.

Raspored i jednih i drugih je takav da će samo naučnom fantastikom uspeti da otkinu još jednu pobedu. Gota ima bolji međusobni skor od Bremerhafena, s obzirom da ga je kod kuće dobila sa osam razlike, a na strani izgubila šest i u slučaju identičnog broja bodova opstaje u elitnom društvu nemačke košarke.

Da je jedinica Mese Erfurtu poklon za ziheraše svedoči i činjenica da je Tibingen izgubio svih 15 utakmica na strani! 

Kada je reč o broju postignutih poena, ovako stoje stvari: Gota postiže 74,5 poena u proseku (kod kuće 75,26), prima 85,63 (kod kuće 86,53); Tibingen postiže 74,5 (na strani 74,53), prima 89,2 (na strani 90). Budući da je granica postavljena dosta visoko (165,5), pametnije bi bilo izbeći je i opredeliti se za hendikep pobedu (-9,5), jer Tibingen nema nikakav imperativ i praktično samo čeka da se sumorna sezona završi.

NEMAČKA 1 - 31. KOLO

Ponedeljak
19.00: (1,20) Gota (19,0) Tibingen (5,00)

* Kvote su podložne promene

Foto: Star Sport


tagovi

Sava LešićKošarkaška BundesligaOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara